Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ σήμερα, σχεδόν δύο νεκροί την ώρα στην Ελλάδα, υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική

Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ σήμερα, σχεδόν δύο νεκροί την ώρα στην Ελλάδα, υψηλό επιδημιολογικό φορτίο στην Αττική

covid 1

Παράλληλα, σημειώθηκε νέο διπλό αρνητικό ρεκόρ, όσον αφορά τους ημερήσιους θανάτους και τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Παπαευαγγέλου, υπογράμμισε πως τις τελευταίες 24 ώρες κατέληξαν ακόμη 41 άνθρωποι, ενώ οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα έφτασαν τους 239.

Η κα. Παπαευαγγέλου σημείωσε πως μπροστά σε αυτή την επιδημιολογική εικόνα, τo lockdown θεωρήθηκε επιβεβλημένο στη χώρα μας. «Η μεγάλη διασπορά έχει γίνει κατανοητή στους περισσότερους από εμάς. Δεν μπορούμε να κατατάσσουμε τις επαφές μας σήμερα σε υψηλού ή χαμηλού κινδύνου».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια, παρατηρείται ιδιαίτερα υψηλό το επιδημιολογικό τοπίο της Αττικής, ενώ επέστησε την προσοχή όλων, ειδικά όσων πήγαν στην εξοχή, να δείξουν υπευθυνότητα και να αποφύγουν άσκοπες συναθροίσεις.

Ακολούθως, ο Γκίκας Μαγιορκίνης πήρε τον λόγο και μίλησε για τα άκρως ενθαρρυντικά μηνύματα της ανακοίνωσης της Pfizer σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό που αναπτύσσει.

Οπως είπε «φαίνεται ότι έχει δώσει ισχυρότατη αποτελεσματικότητα της τάξης του 90% μετά από δύο δόσεις».

Μάλιστα εξήγησε ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου έγιναν με διαφορά τριών εβδομάδων σε περισσότερες από 43 χιλιάδες πολίτες σε 6 χώρες χωρίς θέματα ασφάλειας.

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…