Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Χριστούγεννα με μέτρο και Πάσχα… βλέπουμε!

Κορονοϊός: Χριστούγεννα με μέτρο και Πάσχα… βλέπουμε!

koronoios italias

Τα κρούσματα θα ξεπεράσουν σύντομα τις 3.000 εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη, που ξεκαθάρισε ότι αν τα μέτρα δεν αποδώσουν, το lockdown θα παραταθεί και δεν αποκλείεται και το φετινό Πάσχα να μοιάζει με το… περσινό.

«Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση», εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (09.11.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι τα νέα μέτρα πάρθηκαν γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Για να αρθεί το lockdown (σ.σ. μέχρι τις 30 Νοεμβρίου υποτίθεται ότι θα κρατήσει) «χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση» σημείωσε η Ματίνα Παγώνη.

Για άλλη μια φορά, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως τα Χριστούγεννα δεν πρέπει να υπάρξει συνωστισμός ούτε σε σπίτια και δεν έκρυψε τις αμφιβολίες της για το αν φέτος θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά. «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο» είπε.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως «από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες. Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και (η πανδημία) θα κρατήσει περισσότερο».

Πηγή: newsit.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…