Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Αυτή είναι η ημερομηνία «κλειδί» για το lockdown

Κορονοϊός: Αυτή είναι η ημερομηνία «κλειδί» για το lockdown

Καθοριστική θα είναι η επόμενη εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στον τομέα των μέτρων.

Με ορόσημο την 20η Νοεμβρίου, οπότε θα έχει περάσει ο απαραίτητος χρόνος, για να γίνει η αξιολόγηση της αποδοτικότητας των αυστηρότερων μέτρων που πάρθηκαν και του lockdown, θα αποφασιστεί από το Μέγαρο Μαξίμου εάν θα γίνει αυστηροποίηση και παράταση του lockdown ή θα αρχίσει να επεξεργάζεται σενάρια χαλάρωσης των υφιστάμενων μέτρων. Η δεύτερη επιλογή προκρίνεται ως λιγότερο πιθανή.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” το μεγάλο στοίχημα είναι η πορεία μετάδοσης του κορονοϊού στην Αττική, λόγω του πληθυσμιακού όγκου αλλά και λόγω της δυνατότητας να υποδέχεται στα νοσοκομεία ασθενείς από άλλες περιοχές της χώρας, όταν τα κατά τόπους νοσοκομεία δεν μπορούν να αναλάβουν επιπλέον ανθρώπους.

Προβληματισμός υπάρχει για τις εξελίξεις στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, όπου μπορεί να καταγράφονται περισσότερα κρούσματα λόγω της συγκομιδής της ελιάς. Στο τραπέζι βρίσκονται μέτρα όπως ο τερματισμός κι άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων, η μείωση των επιλογών εξόδου από το σπίτι με sms και επίσης παράταση του lockdown.

Αν τα πράγματα βελτιωθούν η άρση του lockdown θα γίνει σταδιακά. Αυτό σημαίνει πως στο καλό σενάριο την 1η Δεκεμβρίου θα γίνει πρώτα άρση στην εκπαίδευση, στη συνέχεια στο λιανεμπόριο και μετά στην εστίαση. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ουσιαστική κάμψη των κρουσμάτων η κυβέρνηση θα επιστρέψει στον αρχικό σχεδιασμό της για τερματισμό των περιοριστικών μέτρων με ορίζοντα τις γιορτές των Χριστουγέννων. Αν και αναμένεται να παραμείνουν σε αυτό το σενάριο σε ισχύ χρονικοί περιορισμοί στην κυκλοφορία, δεν θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων, ενώ στα εστιατόρια θα τηρούνται αυστηρές αποστάσεις και μέχρι τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/08)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας:   …