Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Και επίσημα σε Lockdown η χώρα από το Σάββατο – Μητσοτάκης: «Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους, είμαστε μία ομάδα»

Και επίσημα σε Lockdown η χώρα από το Σάββατο – Μητσοτάκης: «Θέλουμε τους πολίτες συμμάχους, είμαστε μία ομάδα»

Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο

Και επίσημα σε lockdown από αύριο η χώρα όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οδηγός στις αποφάσεις είναι τα επιστημονικά δεδομένα τόνισε στις αρχικές του δηλώσεις ο πρωθυπουργός.

Το Lockdown θα εφαρμοστεί από το πρωί του Σαββάτου και θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με τον Μάρτιο. Ξανά sms, ανοιχτά σούπερ και φαρμακεία, διανομή φαγητού. Νηπιαγωγεία δημοτικά αλλά και σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ανοιχτα, κλειστά γυμνάσια και λύκεια. Τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες ειδικής αγωγής θα είναι ανοιχτά.

«Είδαμε μία εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Είχαμε 10.000 κρούσματα σε 5 μέρες, αύξηση εισαγωγών, αύξηση διασωληνωμένων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτό το κύμα έπρεπε να ανακόψουμε» ανέφερε.

Με αυτή την ταχύτητα 50 μονάδες μπροούν να γεμίςσουν σε 3 ή 4 ημέρες. Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να θέσω σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών μας γι αυτό τα μέτρα πρέπει να παρθούν τώρα.

«Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες πήραν μέτρα όταν η κατάσταση είχε ξεφύγει. Δε μπορώ να περιμένω να πάρω μέτρα αργά, τα παίρνουμε τώρα για να «πνίξουμε» το δεύτερο κύμα» και να ζήσουμε έναν όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικό Δεκέμβριο».

Ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι σε λίγες ώρες το οικονομικό επιτελείο θα ανακοινώσει τα εξειδικευμένα μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων, όμως αποκάλυψε ότι όσοι είναι σε αναστολή για τον Νοέμβριο, θα πάρουν 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ.

Παράλληλα, αποκάλυψε και ακόμα δύο μέτρα για την στήριξη των εργαζομένων:

α) Παράταση στα επιδόματα ανεργίας για δύο μήνες
β) 400 ευρώ εφάπαξ στους μη επιδοτούμενους ανέργους

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…