Κεντρική Basket League Αγώνες Ηρακλής – Κολοσσός Ρόδου 66-65

Ηρακλής – Κολοσσός Ρόδου 66-65

thodoris zaras kolossos rodou iraklis

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Ιβανώφειο μεταξύ του Ηρακλή και του Κολοσσού Ρόδου με τον Γηραιό τελικά να παίρνει τη νίκη με 66-65. Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι και ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Μοιραίος για τους Νησιώτες ήταν ο Άρτις, ο οποίος στην τελευταία επίθεση αστόχησε και έχασε την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Οι δύο ομάδες στο πρώτο δίλεπτο του ματς έδωσαν γρήγορο ρυθμό, καθώς έτρεχαν το γήπεδο και έκαναν γρήγορες επιθέσεις (3-5). Ο Ηρακλής μόλις στο τρίτο λεπτό είχε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς ο Βασίλης Καββαδάς χρεώθηκε με δύο φάουλ. Ο Κολοσσός Ρόδου το εκμεταλλεύτηκε, χτύπησε μέσα στη ρακέτα και με αιχμή του δόρατος τον Καντέρ (6 πόντοι) προηγήθηκε με 9-3.

Ο Ηρακλής είχε σημαντικό επιθετικό πρόβλημα και ο Σχίζας ήταν ο μόνος, που έβρισκε λύσεις απέναντι στην άμυνα των Νησιωτών (ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε και τους έξι πόντους της ομάδας του). Ο Γηραιός ύστερα από τάιμ άουτ του Ζιάγκου ηρέμησε και με ωραία κυκλοφορία «ξεκλείδωσε» την άμυνα των φιλοξενουμένων και ισοφάρισε το ματς (11-11). Οι γηπεδούχοι επέκτειναν το σερί τους και προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 16-11. Ο Καμαριανός «έσπασε» το σερί του Γηραιού, αλλά δεν μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά (18-13).

Ο Κολοσσός Ρόδου δεν μπορούσε να βρει με τίποτα τον δρόμο προς το καλάθι και η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις. Ο Ηρακλής παρότι δεν είχε στο παρκέ τον Βασίλη Καββαδά (είχε φορτωθεί με φάουλ) κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα του και έφτασε να προηγείται ακόμη και με εννιά πόντους (22-13). Η ομάδα του κόουτς Κατζούρη «ξύπνησε» στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα στο τρανζίσιον από τους Άρτις και Σχίζα κατάφερε να μπει ξανά στο παιχνίδι (22-19).

Ο Κολοσσός είχε πάρει «φωτιά» έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Άντριτς πήρε τη σκυτάλη από τους συμπαίκτες του, ευστόχησε σε δύο συνεχόμενα τρίποντα και με τέσσερα συνολικά στη δεύτερη περίοδο οι Νησιώτες «βομβάρδιζαν» το αντίπαλο καλάθι (26-25). Οι έμπειροι παίκτες του Ηρακλή, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι, βγήκαν μπροστά. Τσαϊρέλης και Βεργίνης πήραν πρωτοβουλίες στην επίθεση και κράτησαν τα ηνία του σκορ για τους γηπεδούχους (33-29).

Ο Γηραιός στη συνέχεια έσφιξε την άμυνα του και δεν επέτρεψε ελεύθερα τρίποντα στον Κολοσσό. Σ΄εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον Άντριτς με τρία φάουλ και αυτό τους «κόλλησε» επιθετικά. Στην αντίπερα όχθη, ο Μπόλουϊν ανέβασε στροφές και με συνεχόμενους πόντους στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 10 (42-29).

Ο Κολοσσός στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε εντυπωσιακά με στόχο την ανατροπή. Η ομάδα της Ρόδου έτρεξε ένα σερί γρήγορο σερί 5-0 και με καλύτερη εικόνα στην άμυνα πλησίασε στους 8 πόντους (42-34). Το σερί συνεχίστηκε και με ένα μεγάλο τρίποντο ο Ζάρας μείωσε ακόμη περισσότερο (42-37). Ο Ηρακλής χρειάστηκε 5 λεπτά περίπου για να πετύχει καλάθι και το έκανε με τον Βασίλη Καββαδά, που επέστρεψε στο ματς ύστερα από το πρώτο δεκάλεπτο (44-37).

Ο Γηραιός έδειξε να ξεκολλάει, αλλά ο Κολοσσός και ο Θοδωρής Ζάρας δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής ήταν φοβερός και με 4/4 τρίποντα έκανε τα πάντα για να φέρει τούμπα το ματς (48-47). Σ΄εκείνο το σημείο η ομάδα της Ρόδου έχασε τον Άντριτς, που έφτασε τα τέσσερα φάουλ και όπως ήταν φυσικό ο Ηλίας Καντζούρης τον απέσυρε. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον Ηρακλή μπροστά με 54-51. Στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Άντριτς χρεώθηκε και με το πέμπτο του φάουλ και αποβλήθηκε από το ματς.

Τα άσχημα νέα συνεχίστηκαν για τους Νησίωτες, καθώς ο Ζάρας έκανε δύο γρήγορα φάουλ στο τέταρτο δεκάλεπτο και έφτασε τα τέσσερα στο ματς! Ο Ηρακλής δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των φιλοξενουμένων και δεν μπόρεσε να διευρύνει τη διαφορά τους (56-51). Oι δύο ομάδες δεν είχαν καθαρό μυαλό και έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Ο Κολοσσός πάντως παρότι είχε χάσει τους καλύτερους του παίκτες έμενε στο παιχνίδι έχοντας πρωταγωνιστή τον Καντέρ (58-55).

Ο Σαγκς με συνεχόμενα καλάθια έδινε μεγάλες ανάσες στον Ηρακλή (64-60). Ο Βασίλης Ξανθόπουλος πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, αλλά ο Μπόουλιν απάντησε άμεσα και κράτησε τη διαφορά των τριών πόντων για τους γηπεδούχους (66-63). Ο Καντέρ έκανε κακή επίθεση, αλλά ο Άρτις 53” πριν το φινάλε έκλεψε την μπάλα από τον Μπόουλιν και μείωσε στον έναν πόντο (66-65). Ο Σαγκς πήρε την προσπάθεια για τον Γηραιό, αλλά αυτή τη φορά ήταν άστοχος.

Ο Άρτις στην τελευταία επίθεση έκανε κακή επιλογή, αστόχησε και τελικά ο Ηρακλής πήρε τη νίκη με 66-65.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-29, 54-51, 66-65
Ηρακλής (Ζιάγκος): Σχίζας 6 (2), Καββαδάς 9 (8ριμπ.), Μπόουλιν 9 (1), Μουρ 3 (1), Χάνλαν 9 (1), Τσίλντρες 2, Σαγκς 10, Τσαϊρέλης 10 (1), Βεργίνης 4, Ντάνιελ 4 (6ριμπ.), Γκιουζέλης
Κολοσσός Ρόδου (Καντζούρης): Ξανθόπουλος 3 (7ασ.), Άρτις 7 (1), Άντριτς 14 (4), Καντέρ 12, Τούμπα (8ριμπ.), Καμαριανός 2, Λιάπης, Αρσενόπουλος, Μπιλής 2, Ζάρας 20 (4/4τρ.), Γκόινς 5 (1)

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
  • vlado giankovic karditsa paok jpg

    Καρδίτσα – ΠΑΟΚ 97-78

    Καρδίτσα για παραμονή, έστειλε την ΑΕΚ εκτός εξάδας Η Καρδίτσα πραγματοποίησε εντυπωσιακή …
  • 6163928 scaled

    Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 63-93

    Άνετο πέρασμα από την Πάτρα για τον Ολυμπιακό Χωρίς να πατήσει το πόδι στο γκάζι ο Ολυμπια…
  • grant panathinaikos paok jpg

    ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 73-89

    «Αγχώθηκε» για τρία δεκάλεπτα ο Παναθηναϊκός, αλλά «καθάρισε» στην τελευταία περίοδο Στις …
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…