Κεντρική Basket League Αγώνες Ιωνικός – Ηρακλής 67-77

Ιωνικός – Ηρακλής 67-77

Νίκος Χουγκάζ

Ένα σημαντικό διπλό στην έδρα του Ιωνικού πανηγύρισε ο Ηρακλής, καθώς επικράτησε με 77-67. Οι γηπεδούχοι, στην επιστροφή τους στο σπίτι τους, έδειξαν ικανοί να πάρουν τη νίκη, αλλά στην τελευταία περίοδο έπαθαν μπλακ άουτ. Ο Ιωνικός δεν βρήκε σκορ για τέσσερα λεπτά και η ομάδα της Θεσσαλονίκης το εκμεταλλεύτηκε, πήρε διψήφια διαφορά και τελικά πανηγύρισε τη δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ αντίθετα ο Ιωνικός δεν έχει καταφέρει να χαμογελάσει ακόμα.

Ο Ιωνικός ήταν αρκετά άστοχος στο ξεκίνημα και ο Ηρακλής το εκμεταλλεύτηκε και πήρε μία μικρή διαφορά πέντε πόντων (2-7). Οι γηπεδούχοι βρήκαν τα πατήματα τους σιγά σιγά και ισορρόπησαν το ματς, αλλά η αστοχία κυρίως έξω από τη γραμμή του τριπόντου συνεχίστηκε (1/6 τρίποντα). Στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τον πλήρη έλεγχο. Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ (12-19).

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του ματς και έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με εννιά πόντους (14-23). Ο Ιωνικός «ξύπνησε» στα επόμενα λεπτά και κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς. Ο Χουγκάζ και ο Ζέισλοφτ άρχισαν να βομβαρδίζουν το αντίπαλο καλάθι και έβαλαν μπροστά τους γηπεδούχους για πρώτη φορά στη σημερινή αναμέτρηση (30-27). Ο Ηρακλής ξεκόλλησε επιθετικά στο φινάλε του ημιχρόνου και δεν επέτρεψε στην ομάδα της Νίκαιας να ξεφύγει στο σκορ (35-34).

Το παιχνίδι και στο δεύτερο μέρος παρέμεινε ντέρμπι. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τον Ιωνικό, όμως, να έχει το μομέντουμ και να κρατάει τα ηνία του σκορ (42-41). O Hρακλής κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ, αλλά ο Πετρόπουλος, ο οποίος πρόσφερε πολύτιμες λύσεις, πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους (47-45). Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις ομάδες κοντά στο σκορ (49-50) και οι λογαριασμοί θα έκλεισαν στην τελευταία περίοδο.

Σ΄αυτήν ο Ηρακλής μπήκε εξαιρετικά και με πρωταγωνιστή τον Βεργίνη κατάφερε να προηγηθεί με έξι πόντους διαφορά (49-55). Ο Τσαϊρέλης πήρε την σκυτάλη από τον Έλληνα γκαρντ και με συνεχόμενα καλάθια εκτόξευσε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους δέκα πόντους (49-61). Ο Ιωνικός ήταν κάκιστος στην τελευταία περίοδο και χρειάστηκε συνολικά τέσσερα λεπτά για να πετύχει το πρώτο του καλάθι (51-61).

Ο Ζέισλοφτ με τρίποντο έδωσε μεγάλη ανάσα στους γηπεδούχους, αλλά ο Βεργίνης το πήρε πάνω του. Ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο, παρότι έπαιξε εξαιρετική άμυνα ο Ιωνικός, και κράτησε σε απόσταση ασφαλείας την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου (54-67). Ο Ιωνικός δεν τα παράτησε και επέστρεψε ξανά στο ματς. Οι γηπεδούχοι βρήκαν λύσεις στην επίθεση και με συνεχόμενα τρίποντα έριξαν τη διαφορά στους έξι πόντους (63-69).

Ο Ιωνικός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή. Ο Ηρακλής άντεξε στα τελευταία λεπτά και πήρε τη νίκη με 77-67.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 35-34, 49-50, 67-77
Ιωνικός (Τσίκλιρας): Σμιθ 13 (7ασ.), Πριτζέτ 2, Χάμοντς, Φιτζπάτρικ 8 (7ριμπ.), Χουγκάζ 13 (9ριμπ.), Ζέισλοφτ 14 (3), Πετρόπουλος 8 (2), Χατζηκυριάκος, Γιώτης, Γιατρούδης, Χόλοουελ 7, Τουτζιαράκης 2
Ηρακλής (Ζιάγκος): Σχίζας 2, Καββαδάς 12, Μπόουλιν 7 (12ασ.), Μουρ 7 (1), Χάνλαν 6, Τσίλντρες 2, Σαγκς 9 (1), Τσαϊρέλης 11 (1), Φίλιος, Βεργίνης 13 (3), Ντάνιελ 8, Γκιουζέλης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…