Κεντρική A2 Γκαγκαλούδης: “Είναι ντροπή να είμαι πρωταγωνιστής σε ομάδα της Α2”

Γκαγκαλούδης: “Είναι ντροπή να είμαι πρωταγωνιστής σε ομάδα της Α2”

Ο καλαθοσφαιριστής του Αμαρουσίου, Γιάννης Γκαγκαλούδης, μίλησε στην εκπομπή Overplay και στους Νίκο Παπαδογιάννη και Γιάννη Ψαράκη για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ αλλά και για τη μέχρι στιγμής πορεία του Παναθηναϊκού.

Για την κατάσταση του κορωνοϊού σε σχέση με το μπάσκετ ανέφερε “Είναι άσχημα τα πράγματα έξω. Το να συζητάμε για μπάσκετ είναι λίγο τραβηγμένο. Έμενα όμως με ενοχλεί η αδικία. Το να παίζει η Α1 που γνωρίζεται ότι είναι καθόλα επαγγελματίες και αυτήν τη στιγμή να κλείνουνε τα αλλά πρωταθλήματα και τις ακαδημίες είναι ερωτήματα που είναι πολύ εύκολο να απαντηθούν. Εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος και τυχερός γιατί αγωνίζομαι σε μια ομάδα που την ξέρω και την αγαπάω πάρα πολύ. Βρισκόμαστε στο 2020 που η ομάδα είναι πρότυπο. Και δε μιλάω μόνο στο οικονομικό κομμάτι που για τον αθλητή είναι πρώτο. Μιλάω και για τα γύρω γύρω. Δεν υπάρχουνε όμως μόνο εμείς. Είναι χιλιάδες οι αθλητές που οι ομάδες τους θα πατήσουν πάνω στον κορωνοϊό και δεν θα πληρώσουν, όπως έγινε και στην προηγούμενη καραντίνα. Είναι πολλά τα έξοδα. Και δεν μπορούν να βρεθούν έσοδα. Δεν υπάρχει καν κάποιο κανάλι που να μας δείχνει”.

Όσον αφορά την κατάσταση με τους νέους στο ελληνικό μπάσκετ δήλωσε “Για μένα είναι ντροπή να είμαι πρωταγωνιστής σε ομάδα της Α2. Ας έρθει όμως κάποιος μικρός να πάρει τη θέση. Όταν ήμουν εγώ στην ηλικία τους θα έπρεπε να φτύσουμε αίμα γα να τους βγάλουμε και τους βγάζαμε. Αυτό δεν είναι ευθύνη των ομάδων ούτε των σαραντάρηδων αλλά των μικρών”.

Για τον φετινό Παναθηναϊκό σχολίασε χαρακτηριστικά “Θα πρέπει να αποφασίσει ο κόσμος του Παναθηναϊκός τι θέλει. Όταν φτιάχτηκε η ομάδα το καλοκαίρι λέγανε πως θα έχουν υπομονή. Ο κόσμος του Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή περνάει πρώτον ένα ποδοσφαιρικό μαρτύριο. Είχε πάντα αποκούμπι το μπάσκετ. Όποτε χάνοντας και το μπάσκετ του έμεινε μόνο το βόλεϋ. Όλες οι αυτοκρατορίες κάποια στιγμή φθίνουν. Δε γίνεται ο Παναθηναϊκός 30 χρονιά να παίρνει πρωταθλήματα και να πηγαίνει final 4. Όταν μια ομάδα έχει συνηθίσει τον κόσμο της κάπως, είναι πολύ δύσκολο να συνηθίσει στη φάπα. Με ενοχλεί πάρα πολύ το κράξιμο που γίνεται στα ελληνόπουλα. Με ενοχλεί που ότι γίνεται στον Παναθηναϊκό φταίει ο Παπαγιάννης. Κούρασε αυτό το πράγμα. Δε γίνεται να μιλάμε μόνο για τους Έλληνες”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε A2

Δειτε επισης

Ανέλαβε ομάδα της Αιγύπτου ο Αγγέλου [pic]

Τη νέα μπασκετική του στέγη βρήκε ο Βαγγέλης Αγγέλου. Ο έμπειρος προπονητής ύστερα από την…