Κεντρική Ασίστ Shadow «Ganon Baker series»: Ο κόουτς Μπέικερ «ανακρίνει» τον κόουτς Χάντι

«Ganon Baker series»: Ο κόουτς Μπέικερ «ανακρίνει» τον κόουτς Χάντι

phil handy baker

Το «Ganon Baker series» συνεχίζεται, και σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά, ο κόουτς Μπέικερ να συναντά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του ΝΒΑ 2020 με τους Λ.Α. Λέικερς, Φιλ Χάντι. Δύο από τους καλύτερους, ή πιθανά οι καλύτεροι Skill Development Trainers στο κόσμο, συναντιούνται.

«Έκανα μία συνέντευξη στον Φιλ Χάντι πρόσφατα. Ο βοηθός των Λέικερς που έχει δουλέψει και συνεχίζει να δουλεύει με τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, όπως ο ΛεΜπρον, o Κόμπι, o Κάουι. Μοιράστηκε μαζί μας κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πως αξιοποιούνται αυτές για να βγάλουν οι αθλητές περισσότερο συναίσθημα.

Ειδικά, όταν δουλεύεις με αθλητές που έχουν μεγαλύτερο όνομα από τον κόουτς τους και άλλους που δεν θέλουν να ακούσουν τον προπονητή τους. Αυτή είναι η αυθεντική απάντηση του Φιλ, στο γεγονός ότι θέλει από αυτούς να μιλούν περισσότερο και να καταθέτουν μέγιστη ενέργεια:

«Ο καθένας στην επίθεση μιλάει γιατί όλοι θέλουν τη μπάλα. Αλλά όταν είναι στην άμυνα, δεν επικοινωνούν και γίνονται εγωιστές», και συνεχίζει… «Ανακαλώ την εγωιστική συμπεριφορά των παικτών που δεν μιλούν στην άμυνα, πάντα στην προπόνηση. Κανείς παίκτης δεν θέλει να του λένε ότι με τη συμπεριφορά του κάνει κακό στην ομάδα.

Πάντα δουλεύουμε με μεγάλη ομαδική συντροφικότητα. Υπάρχει μεγάλο βάθος στην ψυχολογία που αναπτύσσουμε, εξηγώντας ότι «αφήνουμε τους συμπαίκτες μας μόνους», όταν δεν επικοινωνούμε.

«Θέλεις οι αθλητές σου να επικοινωνούν περισσότερο; Όταν τους ενθαρρύνεις να το κάνουν στην άμυνα, αυτό μεταδίδεται σε όλη την ομάδα. Φυσικά θέλει πολύ προσοχή, ο χειρισμός αυτής της διαδικασίας. Δεν επιθυμείς, εσωστρεφείς χαρακτήρες να θεωρήσουν ότι τους επιτίθεσαι και ταράζεις τη φυσική τους παρουσία».

Ο κόουτς αναφέρθηκε στη συνέντευξη, στην εμπειρία του στο ΝΒΑ, στα μαθήματα που πήρε προπονώντας θρυλικούς παίκτες όπως οι ΛεΜπρον, Κόμπι και Κάιρι Ίρβινγκ και πως αυτά βοήθησαν την πνευματική του ανάπτυξη.

Εξηγεί τη συνολική του μέθοδο χτίζοντας αυτοπεποίθηση, μειώνοντας τη νευρικότητα και την προσέγγιση που ακολουθεί. Με τον τρόπο αυτό, καταφέρνει και τους πιο επίμονους μεγάλους παίκτες να δουλέψουν αρμονικά με τους συμπαίκτες τους, ως σύνολο.

Όλα αυτά βρίσκονται στο πρόγραμμα που ονομάζεται Mental & Emotionl Mastery (εμπεριέχει επίσης διάφορα αξιόλογα όπως, ένα interview με τον Top NBA Skills Trainer Φιλ Μπέκνερ, ένα video training, κ.α.).

Πολλά ακόμη, ΝΒΑ στρατηγικές στο:
https://ganonbakerbasketball.thrivecart.com/mental-and-emotional-mastery/

Τελειώνοντας, ο κόουτς Φιλ Χάντι μοιράστηκε μαζί μας την τελευταία του σκέψη:

«Οι μεγαλύτερες αδυναμίες που βλέπω στην άμυνα είναι:

1) Ανωριμότητα
2) Τεμπελιά στα close out και τις περιστροφές
3) Αδράνεια όταν οι παίκτες είναι μακριά από την μπάλα

Ολοκληρώνοντας, ο κόουτς Μπέικερ καταλήγει: «… από την εμπειρία μου, πρέπει αρχικά να αναγνωρίσεις την αδυναμία σου, πριν καταφύγεις στις πρακτικές του κόουτς Φιλ Χάντι, για να επικοινωνείς εσύ και η ομάδα σου καλύτερα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…