Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Euroleague: “Λάθος στα τεστ, κανονικά οι επόμενοι αγώνες της Αρμάνι”

Euroleague: “Λάθος στα τεστ, κανονικά οι επόμενοι αγώνες της Αρμάνι”

malcolm delaney ax armani exchange milan eb20

Η Αρμάνι Μιλάνο αγωνίστηκε κανονικά στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ το παιχνίδι της με τη Χίμκι που είχε προγραμματιστεί την περασμένη εβδομάδα αναβλήθηκε λόγω κρουσμάτων. Αυτό το γεγονός προκάλεσε έντονη απορία στον κόσμο και η Euroleague σε ανακοίνωση της τονίζει πως η ομάδα του Έτορε Μεσίνα ακολουθεί όλα τα πρωτόκολλα. Επίσης υπογραμμίζει πως οι αγώνες με Ερυθρό Αστέρα και Ζαλγκίρις την Τετάρτη και την Παρασκευή θα διεξαχθούν κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague:

“Μετά την ανακοίνωση της Δευτέρας, 9/11, ότι αρκετά μέλη της Αρμάνι Μιλάνο βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, οι υγειονομικές αρχές του Μιλάνου υποχρέωσαν την ομάδα να αναστείλει τις δραστηριότητές της και να απομονωθεί. Λόγω του μεγάλου αριθμού θετικών τεστ με έλλειψη συμπτωμάτων, ο γιατρός της Αρμάνι και ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής της Ευρωλίγκας, θεώρησαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων αμφιλεγόμενα.

Το πρωτόκολλο της Ευρωλίγκας ορίζει ότι ‘όταν μια ομάδα έχει λανθασμένο ή αμφιλεγόμενο τεστ, το κρούσμα πρέπει να επανεξεταστεί άλλες δύο φορές σε διαδοχικές μέρες. Ν το δεύτερο και τρίτο τεστ είναι αρνητικά, το άτομο αυτό θεωρείται αρνητικό’.

Βάσει αυτού όλη η ομάδα της Αρμάνι υποβλήθηκε εκ νέου σε εξετάσεις και είχε μόνο έναν περιορισμένο αριθμό θετικών αποτελεσμάτων. Το τρίτο τεστ δεν έγινε πριν την Παρασκευή 13/11 λόγω των απαιτήσεων από τις υγειονομικές αρχές του Μιλάνου. Μετά το τελευταίο τεστ, οι υγειονομικές αρχές του Μιλάνου έδωσαν την άδεια στην ομάδα να αρχίσει τις δραστηριότητές της με τη συμμετοχή όλων όσοι ήταν αρνητικοί από σήμερα, συνεπώς θα είναι διαθέσιμοι για τα επερχόμενα ματς της Ευρωλίγκας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στην Ζαλγκίρις ο Ντιμίτρι Ρίβερς

Στη Ζαλγκίρις ο Ρίβερς. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Ντιμίτρι Ρίβερς γίνεται κάτοι…