Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Εστίαση: Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις ανοίγουν τα εστιατόρια, τι εξετάζει η κυβέρνηση

Εστίαση: Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις ανοίγουν τα εστιατόρια, τι εξετάζει η κυβέρνηση

«Έχω πει πολλές φορές ότι το να κάνουμε Χριστούγεννα με τους δικούς μας σε ένα πλαίσιο το οποίο σίγουρα θα είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα Χριστούγεννα, εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από εμάς τους ίδιους. Δεν θα είναι κι ένα πλαίσιο καθολικής απαγόρευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Tι εξετάζει η κυβέρνηση για την εστίαση. Πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις ενδέχεται να ανοίξουν τα εστιατόρια. Τι θα γίνει με μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.

Όπως τόνισε και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη, οι δύο κρίσιμοι παράγοντες για την άρση του lockdown είναι η εξέλιξη του επιδημιολογικού φορτίου και οι εισηγήσεις των ειδικών.

«Αξιολογούμε την κατάσταση και τα δεδομένα κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα και μόλις έχουμε νεότερα, τελικά δεδομένα θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας. Ας τηρήσουμε τα μέτρα και η έξοδος από την καραντίνα θα είναι πιο πιθανή».

Στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου το λιανεμπόριο και 19 ή 21 Δεκεμβρίου η εστίαση με πολύ αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα. Παράλληλα, κλειστά θα παραμείνουν τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης. Οι οριστικές ημερομηνίες, θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας και από το κατά πόσο θα μειωθούν τα κρούσματα και θα αποσυμφορηθεί το ΕΣΥ.

Εξάλλου, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό αναμένεται να μην «ανοίξουν», πράγμα που σημαίνει ότι στις γιορτές, ο καθένας θα παραμείνει στην περιοχή όπου βρίσκεται, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα διατηρηθούν τα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις όσον αφορά στο λιανεμπόριο και τα σχολεία.

Κάτι τέτοιο δε μπορεί να τηρηθεί στην εστίαση, η οποία αναμένεται να κλείνει έως τις 22:00, ενώ η ανταλλαγή επισκέψεων σε σπίτια και τα ρεβεγιόν, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, δεν θα υπάρξουν, ούτε και τα κάλαντα από σπίτι σε σπίτι και από γειτονιά σε γειτονιά.

Τέλος, ένα από τα βασικά θέματα που απασχολεί πολύ κόσμο αυτές τις ημέρες είναι το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών τα Χριστούγεννα, κάτι που βρέθηκε και στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το Σάββατο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ υπάρχουν ιερείς που ζητούν να είναι ανοιχτές οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος, έστειλαν το μήνυμα ότι είναι στο χέρι μας, από την τήρηση των μέτρων, να έχουμε ανοιχτές εκκλησίες τα Χριστούγεννα.

Επί της ουσίας, εξετάζονται τα εξής σενάρια:
– Σημαντική μείωση των κρουσμάτων σε ένα μήνα από τώρα, εξετάζεται η πιθανότητα να λειτουργήσουν οι ναοί, με πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την είσοδο των πιστών.

– Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα, οι ναοί θα λειτουργήσουν κεκλεισμένων των θυρών για τους πιστούς, όπως και το Πάσχα ή και αυστηρότερο πλαίσιο, όπως στο πρώτο lockdown.

Πηγή: Dikaiologitika

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της ημέρας (09/08)

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα της ημέρας:   …