Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Λετονία: Όταν Σπανούλης και Ζήσης αποχαιρέτησαν την Εθνική

Ελλάδα – Λετονία: Όταν Σπανούλης και Ζήσης αποχαιρέτησαν την Εθνική

zisis spanoulis bourousis hellas2

Πολύ φτωχή είναι η προϊστορία με τη Λετονία στο επίπεδο Ανδρών. Η Εθνική Ομάδα την έχει βρει στο δρόμο της μόλις δύο φορές πριν από τον αποψινό αγώνα και έχει νικήσει και τις δύο. Το δεύτερο είχε τη δική του ξεχωριστή σημασία όμως, καθώς ήταν το τελευταίο στο οποίο αγωνίστηκαν με το εθνόσημο ο Βασίλης Σπανούλης και ο Νίκος Ζήσης μετά από 146 συμμετοχές ο πρώτος και 189 ο δεύτερος.

Η πρώτη ήταν στις 22 Ιουνίου 1993 στο Ευρωπαϊκό Ανδρών στην Καρλσρούη με το τελικό 81-62 να σφραγίζει την αναμέτρηση. Παναγιώτης Γιαννάκης (17), Φάνης Χριστοδούλου (16), Παναγιώτης Φασούλας (13) και Νάσος Γαλακτερός (13) ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ελληνικής ομάδας, ενώ είχαν αγωνιστεί ακόμη οι Γιώργος Μποσγανάς (5), Κώστας Παταβούκας (8), Λευτέρης Κακιούσης (2), Γιώργος Σιγάλας, Ευθύμης Μπακατσιάς (2), Χρήστος Τσέκος (5), Νίκος Οικονόμου με προπονητή τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου.

Η δεύτερη ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ευρωπαϊκό Ανδρών στη Λιλ με την Ελλάδα να επικρατεί 97-90. Για την ελληνική ομάδα η σύνθεση ήταν: Μπουρούσης 20, Σπανούλης 16, Ζήσης 12, Καλάθης 15, Σλούκας 6, Καϊμακόγλου, Κουφός 5, Πρίντεζης 8, Αντετοκούνμπο 15. Προπονητής ήταν ο Φώτης Κατσικάρης. Ο Σπανούλης ανακοίνωσε πως σταματά από την Εθνική Ομάδα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ενώ ο Ζήσης λίγους μήνες αργότερα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια του Προολυμπιακού

Τη Δευτέρα κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το Προολυμπιακό τουρνουά Στη διάθεση του κόσμου θα…