Την απόφαση να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα πήραν στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα και ο λόγος που ελήφθη η απόφαση είναι για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων. Παράλληλα, προκρίνεται και η πρόταση να κλείσουν και τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με δηλώσεις του στον Alpha και στα Παραπολικά νωρίτερα, είχε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. «Δεν αποκλείεται τίποτα και όλα θα γίνουν βάσει των εισηγήσεων από τους λοιμωξιολόγους».
Αναφερόμενος στο κλείσιμο και των δημοτικών σχολείων, ο Στέλιος Πέτσας διευκρίνισε ότι το μέτρο εξετάζεται «για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία».
Εξάλλου, με τα σενάρια για παράταση του lockdown να «φουντώνουν», ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη ισχύουν (και που από σήμερα γίνονται αυστηρότερα με μεγαλύτερο περιορισμό κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00) τότε δεν θα χρειαστεί να υπάρξει παράταση.
Σήμερα η απόφαση για τα δημοτικά σχολεία
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στα Παραπολιτικά επανέλαβε ότι για να αρθεί το lockdown, θα πρέπει τα κρούσματα να φτάσουν τα 300 ή 400 (σχεδόν …3.000 κάτω από τα κρούσματα της Πέμπτης δηλαδή) και γι’ αυτό επέμεινε στην τήρηση των μέτρων και στη μείωση της κινητικότητας.
Κεραμέως: Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Η Νίκη Κεραμέως νωρίτερα, τόνισε ότι από το ξεκίνημα της κρίσης του κορονοϊού, το υπουργείο Παιδείας κινείται βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, καθώς και ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων.
Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχουν δυο βασικά «εργαλεία» προκειμένου να μη διακοπεί η εκπαιδευτική διαδικασία:
– H εκπαιδευτική τηλεόραση, καθώς έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός και χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.
– Η τηλεκπαίδευση
Μιλώντας για την πρόοδο που έχει σημειωθεί με την πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το σύστημα «τρέχει» σε 40.000 ψηφιακές τάξεις, ενώ εστίασε στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα προβλήματα που παρουσίασε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και, απαντώντας, είπε ότι το σύστημα έχει δοκιμαστεί σε πανελλαδική εμβέλεια την περασμένη άνοιξη, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.
«Αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από 3,2 εκατ. συμμετοχές και πάνω από 9 εκατ. λεπτά μαθημάτων».
Η υπουργός απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων ώστε να δουν τη σύμβαση που έχει συναφθεί με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών CISCO, που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. «Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ» σχολίασε η κυρία Κεραμέως.
Πηγή: Dikaiologitika