Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Γι’ αυτούς τους λόγους πάμε σε lockdown από το Σάββατο

Αποκάλυψη Μητσοτάκη: Γι’ αυτούς τους λόγους πάμε σε lockdown από το Σάββατο

Σε ρυθμούς Μαρτίου κινείται η χώρα μετά την ανακοίνωσε καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, απαντώντας στην ερώτηση “Γιατί τώρα;” αποκάλυψε τους λόγους που πήρε αυτή την δύσκολη απόφαση.

«Η απάντηση είναι πολύ σαφής. Τις τελευταίες 5 ημέρες είδαμε εκθετική αύξηση των κρουσμάτων. Σχεδόν 10.000 κρούσματα σε 5 ημέρες. Είδαμε σημαντική αύξηση στις νοσηλείες, στους διασωληνωμένους, στις πόσες ΜΕΘ αναγκαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε, άσχημη αναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό το κύμα πρέπει να ανακόψουμε. 50 ΜΕΘ τις οποίες προσθέτουμε στο Σωτηρία, με αυτή την ταχύτητα, μπορούσαν να γεμίσουν σε 3-4 ημέρες».

«Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναγκάστηκαν να πάρουν τέτοια μέτρα όταν η επιδημία είχε ήδη ξεφύγει. Εγώ δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας.

Μέτρα για 3 εβδομάδες. Να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας έναν πιο σχετικά κανονικό Δεκέμβριο και κάτι που θα μοιάζει με γιορτές άλλων ετών», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Κόλλησε κορονοϊό ο Αδωνις Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης είναι εμβολιασμένος και με τις δύο δόσεις και όπως ανακοίνωσε μέσα από ανά…