Κεντρική NBA Αντεμπάγιο και Χάσλεμ συμφώνησαν με τους Χιτ
NBA

Αντεμπάγιο και Χάσλεμ συμφώνησαν με τους Χιτ

NBA

Οι Μαϊάμι Χιτ έφτασαν την παρελθούσα σεζόν ως τους τελικούς του NBA, όπου ηττήθηκαν από τους Λος Άντζελες Λέικερς με 4-2. Οι διοικούντες την ομάδα της Φλόριντα θέλουν να διατηρήσουν τον «κορμό» αυτού του ρόστερ και γι’ αυτό έφτασαν σε συμφωνία με δύο από τους παίκτες που βοήθησαν το Μαϊάμι να φτάσει στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον φόργουορντ/σέντερ, Μπαμ Αντεμπάγιο, ο οποίος θα υπογράψει το ακριβότερο συμβόλαιο στην Ιστορία των Χιτ, ενώ θα συνεχίσει στο Μαϊάμι για ένα χρόνο και ο Ουντόνις Χάσλεμ. Ο 40χρονος φόργουορντ θα συνεχίσει για 18η σεζόν με την ομάδα, υπογράφοντας το μίνιμουμ συμβόλαιο για βετεράνους αξίας 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο 23χρονος Αντεμπάγιο έφτασε σε συμφωνία με τους διοικούντες τους Χιτ για πενταετές συμβόλαιο ύψους 163 εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο ο άσος της ομάδας ενδέχεται να λάβει τελικά 195 εκατομμύρια δολάρια. Και αυτό γιατί στη μεταξύ τους συμφωνία περιλαμβάνονται όροι που μπορούν να ανεβάσουν τις αποδοχές του, όπως μια θέση στην καλύτερη πεντάδα του NBA ή η κατάκτηση του βραβείου του MVP ή του κορυφαίου αμυντικού της χρονιάς στην προσεχή σεζόν.

Η συμφωνία με τον Αντεμπάγιο παίρνει το… ρεκόρ του υψηλότερου συμβολαίου στο Μαϊάμι, το οποίο είχε ο Τζίμι Μπάτλερ, όταν υπέγραψε στους Χιτ για 141 εκατομμύρια δολάρια. Ο Αντεμπάγιο θα λάβει τη σεζόν 2020-21 το ποσό των 5,1 εκατομμυρίων δολαρίων από την τελευταία χρονιά του «ρούκι» συμβολαίου του, ενώ οι αποδοχές του θα «εκτοξευθούν» στα 28 εκατομμύρια για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Πήραν το πάνω χέρι οι Μάβερικς, άλωσαν το L.A με ηγετικό Ντόνσιτς

Ο Λούκα Ντόνσιτς έδωσε τη νίκη στο Ντάλας. Οι Ντάλας Μάβερικς άφησαν πίσω τους την κακή εμ…