Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός “Πήγαμε στο -4 αλλά μετά ήμασταν βιαστικοί”

“Πήγαμε στο -4 αλλά μετά ήμασταν βιαστικοί”

vovoras

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό για την δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, και πλέον είναι στο 1-1 στην διοργάνωση. Ο Γιώργος Βόβορας στις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου τόνισε ότι η ομάδα του ήταν βιαστική όταν πήγε το παιχνίδι στο -4.

Αναλυτικά:

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και την ήττα της ομάδας του: «Νομίζω ήταν ένα ματς που ο Ολυμπιακός στην μεγαλύτερη διάρκεια παρουσιάστηκε καλύτερος. Ιδιαίτερα στο πρώτο δεκάλεπτο, που ήταν σημαντικό για τη ψυχολογία του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός ήταν ήρεμος, πήρε καλές επιλογές, σκόραρε 22π. Εμείς προσπαθήσαμε, αλλά είχαμε βιαστικές επιλογές. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 12-22 και αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε. Αυτό που είχαμε πει από την αρχή, γιατί το έχω ζήσει πολλές φορές και είναι λογικό, είναι πως πρέπει να προσεγγίζουμε τα παιχνίδια από την άμυνα. Είμαστε μια νεανική ομάδα, είχαμε την πίεση ως γηπεδούχοι. Όμως, αργήσαμε να μπούμε σε αυτή την αμυντική νοοτροπία. Βελτιώσαμε την άμυνά μας στη συνέχεια, στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο. Σταματήσαμε τη δημιουργία του Ολυμπιακού. Όταν επιστρέψαμε στο -4 με καλή άμυνα, εκεί είχαμε χαμένα κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά και κάποιες βιαστικές επιλογές. Αυτές δεν μας επέτρεψαν να αλλάξουμε το μομέντουμ του παιχνιδιού».

Για το αν ήταν κέρδος η αντίδραση της ομάδας του εν τέλει: «Έχουμε πει από την αρχή πως η ομάδα χτίζεται. Θέλουμε να πιέζουμε και να κάνουμε παγίδα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ. Ξέρω πως το άγχος και η πίεση είναι μεγάλα στους παίκτες. Όλοι είχαν επιθυμία και θέληση να κερδίσουν. Όμως, αργήσαμε να μπούμε στην άμυνα όταν έπρεπε. Πρέπει να πάρουμε αυτό το μάθημα. Δεν μπορείς να δίνεις το δικαίωμα σε μια μεγάλη ομάδα, σαν τον Ολυμπιακό, να πάρει τη ψυχολογία. Δώσαμε εύκολα καλάθια στο ποστ στον Πρίντεζη, δώσαμε εύκολο σκορ. Όμως, προσπαθήσαμε, το γυρίσαμε. Πρέπει να έχουμε περισσότερα paint touches στην επίθεση, να βρούμε καλύτερα σουτ. Μας στοίχισε αυτό επιθετικά. Παίξαμε με δύο διαφορετικούς πλέι μέικερ στη Χίμκι και δυο διαφορετικούς σήμερα. Είναι δύσκολο για την ομάδα. Δεν το λέως ως δικαιολογία».

Για τα βιαστικά τρίποντα που πήρε η ομάδα του όταν πλησίασε στην τέταρτη περίοδο: «Αυτό είπα πριν από λίγο. Όταν πήγαμε στο -4 με την άμυνά μας, η έντονη επιθυμία μας να περάσουμε μπροστά μας οδήγησε να πάρουμε βιαστικές επιλογές. Δεν είχαμε το paint touch, δεν δημιουργήσαμε καλές προϋποθέσεις. Βέβαια, είχαμε τρία σουτ που ήταν open spot. Θα μπορούσαν να μπουν και να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού. Δεν είχσμε την ηρεμία να βγάλουμε καλύτερο σουτ».

Για το γεγονός πως ο Παπαπέτρου λειτουργούσε ως πλέι μέικερ και για τις απουσίες στη θέση «1»: «Ξέρουμε πως η θέση του πόιντ γκαρντ είναι η πιο σημαντική σε αυτό το επίπεδο. Μας στοίχισε, χάσαμε κάποιες επιθέσεις γιατί δεν έχουμε δουλέψει τόσο πολύ αυτά τα σχήματα. Χάσαμε κάποιες λεπτομέρειες, ένα καλό screen, το σωστό timing. Αυτό θέλει δουλειά. Έτσι θα έχεις καλύτερες προϋποθέσεις. Δεν θέλω να πω δικαιολογίες. Δεν είναι εύκολο μέσα σε δυο μέρες να φτιάξεις ένα παιχνίδι με δύο άλλους πλέι μέικερ. Όμως, η χρονιά είναι δύσκολη φέτος. Όλοι θα αντιμετωπίσουν τέτοια προβλήματα. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις μέσα από τη δουλειά και να έχουμε καλύτερη αμυντική λειτουργία. Είμαι σίγουρος πως θα την έχουμε. Αν αυτή η ομάδα συνεχίσει να παλεύει στην άμυνα, θα είναι όπως πρέπει».

Για τα 39:13 που αγωνίστηκε ο Παπαπέτρου: «Ο Ιωάννης έπαιξε σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις, από το “2” μέχρι το “5”. Μπορούμε να κερδίζουμε πολλά με τον τρόπο παιχνιδιού του. Όταν είσαι συνέχεια πίσω προσπαθείς να αλλάξεις το μομέντουμ και τις ισορροπίες, αλλάζοντας σχήματα. Ο Ιωάννης είναι παίκτης – κλειδί σε αυτό. Γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε για τόσα λεπτά»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Basket League: Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι

Παναθηναϊκός – Περιστέρι για την 4η αγωνιστική του Top 6 της Stoiximan Basket League…