Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Όταν ο αντίπαλος επιστρέφει από το -20 η ευθύνη είναι αποκλειστικά του προπονητή”

“Όταν ο αντίπαλος επιστρέφει από το -20 η ευθύνη είναι αποκλειστικά του προπονητή”

NBA Igor Kokoskov e1558272631888

Η Φενέρμπαχτσε γνώρισε την ήττα από την Μπαγερν Μονάχου για την τέταρτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τους Γερμανούς να πραγματοποιεί επική ανατροπή. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ ανέλαβε όλη την ευθύνη της ήττας περιγράφοντας και ένα ρητό που του είχε πει κάποιος μέντορας του.

Αναλυτικά:

“Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι και μια κακή ήττα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος από την απόδοση του δεύτερου μέρους. Είδαμε ουσιαστικά δύο διαφορετικά μέρη. Στο πρώτο παρουσιάσαμε το πραγματικό μας πρόσωπο, στο δεύτερο κάτι εντελώς διαφορετικό. Ήμασταν καλοί σε γενικές γραμμές σε άμυνα και επίθεση, χάσαμε όμως την ενέργειά μας.

Έχω μια συγκεκριμένη θεωρία γι αυτό, στηρίζεται σε κάτι που μου έχει πει ένα από τους μέντορές μου: “Αν είσαι μπροστά με είκοσι πόντους και χάσεις το παιχνίδι, τότε η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον προπονητή”. Αναλαμβάνω λοιπόν όλη την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Στηρίζω την ομάδα μου.

Νιώθουμε πολύ άσχημα γι αυτή την ήττα. Υπάρχει λογική εξήγηση τόσο για τη νίκη όσο και για την ήττα. Πρέπει να αναλύσουμε τι πήγε στραβά, τόσο με την καρδιά όσο και με το μυαλό μας. Στο δεύτερο μέρος δεν παίξαμε αρκετά δυνατά, πρέπει να είμαστε πιο αποφασισμένοι σε κάθε κατοχή. Ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Ποτέ δεν θα έφτανα όμως στο σημείο να κατηγορήσω τους παίκτες μου. Ως προπονητής, είναι δική μου ευθύνη να επαναφέρω το μομέντουμ σε έναν αγώνα”

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77 (vid)

Λερναία Ύδρα ο Ολυμπιακός έκανε το «μπρέικ» στη Βαρκελώνη. Απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα,…