Κεντρική Διεθνή “Φανταστική νίκη για μας κόντρα στην ΑΕΚ”

“Φανταστική νίκη για μας κόντρα στην ΑΕΚ”

joan penaroya burgos

Φανταστική χαρακτήρισε την νίκη κόντρα στην ΑΕΚ ο τεχνικός της Μπούργος, Ζοάν Πενιαρόγια. Παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός αναφορικά με την ανατροπή της ομάδας του εστίασε στα σουτ του Κουκ αλλά και στο μαχητικό πνεύμα των παικτών του.

Αναλυτικά:

«Είναι μια φανταστική νίκη για μας απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα, με σπουδαίους παίκτες και έναν εξαιρετικό προπονητή. Για μας είναι μια ιστορική μέρα, οι παίκτες μου έγιναν πλέον θρύλοι για την πόλη και τον σύλλογο. Βήμα-βήμα φτάσαμε εδώ, χρόνο με το χρόνο γινόμασταν όλο και καλύτεροι. Όταν ήρθα στο Μπούργος πέρσι το καλοκαίρι πίστευα πως μπορούσαμε να παίξουμε καλό μπάσκετ τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην πρώτη μας παρουσία. Δυστυχώς η πανδημία μάς σταμάτησε, αλλά φτάσαμε στα ημιτελικά της ACB και καταφέραμε να πάρουμε το Champions League. Άρα είναι μια καταπληκτική σεζόν για μας», ανέφερε ο Ισπανός τεχνικός.

Για το κλειδί της ανατροπής δήλωσε: «Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε προβλήματα απέναντι στην άμυνα της ΑΕΚ και χάσαμε πολλά σουτ, με αποτέλεσμα να βρεθούμε πίσω στο σκορ. Στη συνέχεια κάναμε κάποιες προσαρμογές, ο Κουκ πέτυχε κάποια σουτ και ανέβασε την επίθεσή μας. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έφεραν ενέργεια για να γυρίσουμε το παιχνίδι και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση. Οι παίκτες μου έδειξαν μαχητικό πνεύμα. Έχουμε τους παίκτες που διαθέτουν τέτοια χαρακτηριστικά. Αν δεν τους έχεις, ό,τι κι αν πει ένας προπονητής δεν έχει σημασία. Οι παίκτες μου έδειξαν μεγάλη καρδιά κι αυτό μετρά».

Η υπόσχεση του για το μέλλον: «Μπορούμε να βελτιωθούμε. Δεν είναι εύκολο να κατακτάς συνέχεια τίτλους. Δεν μπορούμε να γίνουμε Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ, αλλά αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως συνέχεια θα γινόμαστε καλύτεροι».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…