Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα “Δεν νιώθω πίεση για τις τρεις ήττες αλλά γιατί προπονώ την Μακάμπι”

“Δεν νιώθω πίεση για τις τρεις ήττες αλλά γιατί προπονώ την Μακάμπι”

Σφαιρόπουλος

Η Μακάμπι αντιμετωπίζει αύριο (23/10 20:00) την Χίμκι για  την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά από τρείς σερί ήττες. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις του ενόψει της αυριανής αναμέτρησης, τόνισε ότι νιώθει πίεση επειδή προπονεί την Μακάμπι, αλλά ΄χι για τις ήττες, ενώ αναφέρθηκε και στην κακή προετοιμασία της ομάδας του εξαιτίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά:

“Αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση, στην οποία δεν είχαμε βρεθεί ποτέ τα δύο τελευταία χρόνια. Ωστόσο αυτή είναι μια νέα σεζόν, μια παράξενη σεζόν με παράξενες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Η προετοιμασία μας γι’ αυτή τη σεζόν δεν ήταν αρκετή και γι’ αυτό ευθύνεται ο κορωνοϊός.

Χάσαμε τρία παιχνίδια στη σειρά, αλλά θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει μόνο την ήττα από τη Μπάγερν, γιατί ήταν σε εντός έδρας παιχνίδι. Παίξαμε χωρίς τους οπαδούς μας, αυτές δεν είναι συνθήκες όμοιες με αυτές που επικρατούσαν τα δύο τελευταία χρόνια. Πέρυσι κερδίσαμε 7-8 αγώνες εδώ στο τελευταίο λεπτό. Φέτος δεν το έχουμε αυτό. Χάσαμε εκτός έδρας από την ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο λεπτό, από τον Ολυμπιακό στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το να κερδίσεις εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο και οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές εξαιτίας του κορωνοϊού. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, ξέρουμε ότι τα καλά αποτελέσματα θα έρθουν”.

Για το αν αισθάνεται πίεση από  τις τρεις σερί ήττες:

“Είπα στη διοίκηση ότι από τη στιγμή που ολοκληρώσαμε τόσο αργά μια τόσο δύσκολη σεζόν όπως η περσινή, η φετινή σεζόν δεν θα είναι εύκολη. Κι αυτό επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Η σεζόν είναι μεγάλη, πρόκειται για ένα μαραθώνιο. Όλα είναι ανοικτά. Όπως χάσαμε από την Μπάγερν, μπορούμε να κερδίσουμε ένα αντίστοιχο παιχνίδι εκτός έδρας.

Δεν αισθάνομαι πίεση, επειδή ξεκινήσαμε με μία νίκη και τρεις ήττες τη σεζόν. Αισθάνομαι πίεση επειδή είμαι προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Βάζω πίεση στον εαυτό μου και την ομάδα, έτσι έχω μάθει να δουλεύω. Αλλά δεν αισθάνομαι παραπάνω πίεση από αυτήν.

Εμπιστεύομαι τους παίκτες και την ομάδα, παρόλο που έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Θα παλέψουμε, είμαστε μια ομάδα που μάχεται. Αν χάναμε με 20 πόντους, μπορεί να ένιωθα μεγαλύτερο άγχος. Χάσαμε τρία παιχνίδια στη σειρά, αλλά θα μπορούσαμε και να τα είχαμε κερδίσει, να είμαστε τώρα στο 4-0 και πολύ πιο αισιόδοξοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Οι δωδεκάδες των δύο ομάδων

Οι δωδεκάδες του Παναθηναϊκός – Μακάμπι. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ομάδα του …