Κεντρική Διεθνή Πρόεδρος Σαλόν: “Οικονομική αυτοκτονία η συνέχιση του πρωταθλήματος χωρίς θεατές”

Πρόεδρος Σαλόν: “Οικονομική αυτοκτονία η συνέχιση του πρωταθλήματος χωρίς θεατές”

chalon

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της διακοπής της λίγκας της Γαλλίας πήρε ο πρόεδρος της Σαλόν, Ντομινίκ Ζιγιό, τονίζοντας ότι το να συνεχίσει η δράση χωρίς κόσμο στις κερκίδες είναι οικονομική αυτοκτονία. Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, έχει δώσει το ελεύθερο στις εγχώριες λίγκες να διακόψουν αν το επιθυμούν, και ο ισχυρός άνδρας της Σαλόν φαίνεται πως είναι υπέρ της προσωρινής διακοπής, έχοντας μάλιστα και πρόταση για την συνέχεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Equipe:

“Το να συνεχίσουμε να παίζουμε κεκλεισμένων των θυρών ή με πολύ μικρό αριθμό θεατών στις κερκίδες, είναι οικονομική αυτοκτονία. Η δύναμη του μπάσκετ είναι η εγγύτητα, η αφοσίωση, οι ανθρώπινες σχέσεις με τους χορηγούς, το κοινό. Κι εμείς τους στέλνουμε το μήνυμα ότι μπορούμε και χωρίς αυτούς; Είμαστε δημιουργοί συναισθημάτων, όχι παραγωγοί σόου. Και χωρίς κοινό, χωρίς χορηγούς, τι αισθήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε;

Πρακτικά βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που βρεθήκαμε τον Μάρτιο. Δεν μπορούμε να έχουμε έσοδα, δεν οργανώνουμε τίποτα κι αυτό σημαίνει ότι όλο το μοντέλο βρίσκεται εν αναμονή και υπάρχει πολλή μερική απασχόληση. Είναι κοινή λογική. Ειλικρινά, σας αρέσει να βλέπετε παιχνίδια στην τηλεόραση χωρίς κόσμο στις κερκίδες και με τη λάθος ατμόσφαιρα; Η αναδιαμόρφωση των σπορ έχει τα όριά της”.

Στην συνέχεια ανέλυσε την πρόταση του σε περίπτωση διακοπής: 

“Θα ξαναφτιάξουμε το καλεντάρι. Έχω προτείνει ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα με δύο παιχνίδια σερί στο ίδιο γήπεδο, ειδικά από τη στιγμή που το μπάσκετ μπορεί να παίζεται μέρα παρά μέρα. Θα μπορούσαμε επίσης να αποφύγουμε την προημιτελική φάση των πλέι οφ. Έχουμε χρόνο μπροστά μας, βρισκόμαστε μόλις στο τέλος Οκτωβρίου. Αν μπορούμε να παίξουμε τρία παιχνίδια την εβδομάδα τον Μάρτιο με κόσμο στα γήπεδα, όλοι θα είμαστε χαρούμενοι. Αυτό που συμβαίνει σήμερα το είχαμε προβλέψει, απλά ήρθε λίγο νωρίτερα του αναμενομένου”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…