Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παπαδόπουλος: “Ήθελα να κάνω κάτι μεγάλο με μια άλλη ομάδα”

Παπαδόπουλος: “Ήθελα να κάνω κάτι μεγάλο με μια άλλη ομάδα”

67c4a25f manos papadopoulos pao esake

Στους λόγους που αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό για την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αναφέρθηκε ο Μάνος Παπαδόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στην “Insvestia”. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του τριφυλλιού τόνισε ότι ήθελε να κάνει κάτι μεγάλο με μια άλλη ομάδα εκτός του Παναθηναϊκού, ενώ αναφορικά με το πότε είχε την καλύτερη ομάδα το τριφύλλι απάντησε για την ομάδα του 2009 που πήρε την Ευρωλίγκα στο Βερολίνο.

Αναλυτικά:

Για τον λόγο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό και μετακόμισε στη Ζενίτ: «Είναι απλό. Ήθελα να κάνω κάτι μεγάλο για μένα, σε μία νέα ομάδα. Είμαι χαρούμενος που συμφώνησα με τη Ζενίτ, που είναι μία νέα ομάδα με φιλοδοξίες».

Για τον ρόλο του στις μεταγραφές της ομάδας: «Εάν έχουμε καλά αποτελέσματα, τότε όλοι θα πουν ότι έπαιξα σημαντικό ρόλο στην στελέχωση του ρόστερ. Εάν όχι, τότε θα πουν ότι αποκλειστικά φταίει ο προπονητής (γέλια). Φυσικά αστειεύομαι. Σοβαρά, όμως, είχα σημαντικό ρόλο στις μεταγραφές».

Για το ποια μεταγραφή είναι η πιο πετυχημένη και ποια ήταν η πιο δύσκολη στις διαπραγματεύσεις: «Όλες οι μεταγραφές ήταν καλές. Δεν θα ήθελα να δώσω λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις».

Για τη συνεργασία του με τον Τσάβι Πασκουάλ στον Παναθηναϊκό και αν μπορεί να οδηγήσει τη Ζενίτ στους τίτλους: «Ο Τσάβι είναι προπονητής τοπ επιπέδου και ένας από τους καλύτερους. Αυτή είναι η απάντησή μου στην ερώτησή σας».

Για τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Ιτούδη και αν μπορεί να ηγηθεί μίας μεγάλης ομάδας: «Ναι, το ένιωσα από την πρώτη στιγμή στον Παναθηναϊκό. Ξέρει πολύ καλά το μπάσκετ, όσο λίγοι στον κόσμο. Μπορώ να πω ότι ο Δημήτρης και εγώ βελτιωθήκαμε μαζί ως επαγγελματίες και φυσικά μπορεί να ηγηθεί».

Για το ποια ομάδα τη Ευρωλίγκας έκανε τις πιο δυνατές μεταγραφές το καλοκαίρι: «Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Για τις τρεις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού: «Πρώτη είναι η μεταγραφή του Νικ Καλάθη από τον Παναθηναϊκό στην Μπαρτσελόνα. Τότε, θα ανέφερα τις μεταγραφές των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Τόρνικε Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ».

Για τις προσδοκίες που έχει για τη Ζενίτ στη νέα Ευρωλίγκα: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι η υγεία του καθενός. Μπαίνουμε σε κάτι πρωτόγνωρο. Θέλω αποκλειστικά να παίζουμε μπάσκετ και να μην σκεφτόμαστε αποκλειστικά τον κορωνοϊό».

Για το ποια χρονιά είχε την καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός: «Είναι δύσκολο να επιλέξω, αλλά νομίζω ότι ήταν η ομάδα της σεζόν 2008/09 που πήραμε και την Ευρωλίγκα».

Για το αν πιστεύει ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα επιστρέψει γρήγορα στους πάγκους ή αν θα δοκιμάσει στο ΝΒΑ: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…