Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ο Βεζένκοφ φώναξε: «Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ…»

Ο Βεζένκοφ φώναξε: «Γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ…»

Βεζένκοφ

Ο Ολυμπιακός μετά την απρόσμενη ήττα από την Ζαλγκίρις στο ΣΕΦ, έψαχνε τον τρόπο για να αντιδράσει. Πιο χαρακτηριστικό πάντως δείγμα αντίδρασης από το 3/3 στις επόμενες αγωνιστικές δεν θα μπορούσε να περιμένει από την ομάδα του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Οι Ερυθρόλευκοι απέδωσαν καλό μπάσκετ απέναντι στον Παναθηναϊκό, την Αρμάνι Μιλάνο και την Μακάμπι Τελ Αβίβ και πλέον βρίσκονται με ρεκόρ 3-1 στην πιο απαιτητική Ευρωλίγκα των τελευταίων ετών.

Ο Έλληνας τεχνικός έφερε στον Πειραιά παίκτες όπως τον Χάρισον που έκρινε στο τέλος το ματς με την Μακάμπι, έφερε τον Μάρτιν που αποδεικνύεται λίρα εκατό στην ρακέτα, έφερε τον Τζένκινς που… δαγκώνει στην άμυνα.
Κράτησε όμως και παίκτες. Ένας εξ αυτών; Ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Βούλγαρος φόργουορντ το καλοκαίρι δεν ήταν σίγουρο πως θα παραμείνει στον Πειραιά. Η επιλογή του Μπαρτζώκα να αποκτήσουν οι Ερυθρόλευκοι τον Ζαν Σαρλ από την Βιλερμπάν και όχι έναν παίκτη τύπου Γκιλ, του άνοιξε το δρόμο.
Γνώριζε πως θα έχει χρόνο και ρόλο στο ροτέισον του Ολυμπιακού και μεγαλύτερο όπλο από την σιγουριά δεν υπάρχει για έναν αθλητή.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, βλέποντας τις εξελίξεις, αποφάσισε να παραμείνει στο Λιμάνι, παρότι υπήρχε ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες της Ευρωλίγκας προς το πρόσωπό του.

Στο ματς με την Αρμάνι δεν αγωνίστηκε πολύ γιατί ήταν εξαιρετικός ο Πρίντεζης, όμως στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής στο ΣΕΦ, ήταν εκ των κορυφαίων του Ολυμπιακού και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Βεζένκοφ ήταν κομβικός και στην άμυνα και στην επίθεση. Με το πάθος του, το περιφερειακό του σουτ και τον χαρακτήρα του.
Στο παιχνίδι με την Μακάμπι, ουσιαστικά βροντοφώναξε ένα: «Για αυτό είμαι εδώ».

Τελείωσε το ματς με 14 πόντους, έχοντας 4/5 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ. Ολα αυτά σε 22 λεπτά συμμετοχής, αφήνοντας για ώρα στον πάγκο τον Γιώργο Πρίντεζη.

Συνολικά ο Βούλγαρος έχει 8,3 πόντους κατά μέσο όρο, με 6/13 τρίποντα αλλά και 19 ριμπάουντ, όντας ο τρίτος ριμπάουντερ των Πειραιωτών με 4,8 «σκουπίδια» ανά ματς, την ώρα που πρώτος είναι ο Μάρτιν με 6 και δεύτερος ο Έλις με 5,8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…