Κεντρική NBA Ο Ομπάμα «πέταξε σπόντα» για την αδράνεια του Τζόρνταν σε θέματα ρατσιστικής βίας
NBA

Ο Ομπάμα «πέταξε σπόντα» για την αδράνεια του Τζόρνταν σε θέματα ρατσιστικής βίας

obama and jordan

Τα «καρφιά» του προς τον Μάικλ Τζόρνταν έριξε ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα. Ο 44ος πρόεδρος στην ιστορία των Η.Π.Α. είχε μια ζωντανή συζήτηση με τον Λεμπρόν Τζέιμς στο πλαίσιο του προγράμματος «The Shop» της HBO, όπου μίλησαν για τα πρόσφατα γεγονότα του καλοκαιριού στο NBA.

Ο Ομπάμα αποκάλυψε το παρασκήνιο των συζητήσεών του με τους αθλητές του NBA, όταν εκείνοι σκέφτηκαν να διακόψουν τη σεζόν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς. Μάλιστα επαίνεσε τη στάση των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο αλλά και του Λεμπρόν Τζέιμς.

Ο πρώην πρόεδρος των Η.Π.Α. δήλωσε χαρακτηριστικά: « Ήταν μεσάνυχτα όταν μου τηλεφώνησαν ο Κρις Πολ, ο Καρμέλο Άντονι, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ  κι ο Λεμπρόν Τζέιμς. Τους πρότεινα να μην σταματήσουν να αγωνίζονται και να προσπαθήσουν να περάσουν μέσα από συγκεκριμένα αιτήματα τα μηνύματά τους για τον ρατσισμό».

Εκείνο που προκάλεσε αίσθηση ήταν η ατάκα του Ομπάμα όταν ρωτήθηκε για το αν οι μεγάλοι Αφροαμερικανοί αθλητές μάχονται κατά των ρατσιστικών συμπεριφορών. «Όταν σκέφτομαι την ιστορία των αντιρατσιστικών δράσεων των μαύρων αθλητών σκέφτομαι τον Μοχάμεντ Άλι, τον Τζάκι Ρόμπινσον, τον Τζακ Τζόνσον και τον Μπιλ Ράσελ. Αργότερα, αυτές οι δράσεις έπαψαν να υφίστανται, διότι οι Αφροαμερικανοί αθλητές άρχισαν να σκέφτονται συμβόλαια για παπούτσια και χορηγικές συμφωνίες για να κερδίζουν χρήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα.

Το τελευταίο ήταν ξεκάθαρη «σπόντα» κατά του Μάικλ Τζόρνταν, καθώς ο τελευταίος είχε συνάψει συμφωνία με εταιρία υπόδησης και είχε πει την περίφημη ατάκα «και Ρεπουμπλικανοί αγοράζουν τα παπούτσια μου». Έτσι, δεν είχε πάρει θέση στην μονομαχία του Αφροαμερικανού Χάρβεϊ Γκραντ και του Ρεπουμπλικανού με ρατσιστικές απόψεις Τζέσι Χολμς στην Βόρεια Καρολίνα το 1990, ακόμα κι όταν του ζητήθηκε να το πράξει.

Πηγή: Over fm

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ανησυχία για τον Γιάννη στους Μπακς

Φόβοι να χάσει τη σειρά με τους Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς. Ο Γιάννης Αντ…