Κεντρική NBA O Μπάτλερ, ο Λεμπρόν και ο “ήρωας” των τελικών
NBA

O Μπάτλερ, ο Λεμπρόν και ο “ήρωας” των τελικών

lakers heat

Η μεγαλύτερη έκπληξη των φετινών πλέι οφ του ΝΒΑ, οι Μαϊαμι Χιτ γνώρισαν την ήττα από τους Λέικερς των Λεμπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ. Η ομάδα που απέκλεισε Μπακς και Σέλτικς από τους τελικούς της διοργάνωσης εμφανίστηκε αγνώριστη στον πρώτο τελικό με την αρμάδα του Βόγκελ να κάνει πάρτι στην φούσκα του Ορλάντο.

Το ερώτημα είναι το εξής? Μπορεί η ομάδα του  Βόγκελ να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να εμφανιστεί ανταγωνιστική στην συνέχεια των πλέι οφ?

Η άμυνα ζώνης και η αντίδραση των Λέικερς

Ένας από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους που έβαλε σε Μιλγουόκι και Βοστόνη η ομάδα των Χιτ ήταν η άμυνα ζώνης βραχυκυκλώνοντας την επίθεση αμφότερων των ομάδων. Στον πρώτο τελικό ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο καθώς οι Λέικερς είχαν κοντά στο 40% από την περιφέρεια στο ματς και πάνω από 60% στο ημίχρονο.

Βέβαια αυτά τα ποσοστά είναι δύσκολο έως ανέφικτο να επαναληφθούν στους επόμενους τελικούς ωστόσο οι Ντάνι Γκριν, Κεντάβιους Κάλντγουελ Πόουπ και Μαρκίφ Μόρις δεν είναι απίθανο να πετύχουν κάμποσα. Άρα πολλά θα κριθούν στην ευστοχία των παικτών του Βόγκελ στα σουτ που σίγουρα θα επιχειρήσουν.

Ο Μπάτλερ, ο Herro και ο Ντράγκιτς

Πολύ σημαντική για τους Χιτ θα είναι η παρουσία – η μη – των Τζίμι Μπάτλερ, Τάιλερ Χίροου και Γκόραν Ντράγκιτς. Και οι τρείς παίκτες είναι κομβικοί στο παιχνίδι του Μαϊάμι με την απόδοση του δεύτερου να είναι σημείο κλειδί. Ο Χίροου είναι ο παίκτης που “βγάζει τα κάστανα από την φωτιά” όταν οι άλλοι δύο κολλάνε στο σκοράρισμα.

Όλα αυτά βέβαια με δεδομένη την απουσία του Μπαμ Αντεμπάγιο που κάνει αυτόματα πανίσχυρους τους Λέικερς στην ρακέτα με Ντέιβις, Χάουαρντ, Μακ Γκι. Αν ο Ολ Σταρ επιστρέψει και είναι υγιής μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ξεκάθαρο φαβορί οι Λέικερς, εκτός αν παίξει με το μυαλό τους το Μαϊάμι 

Δεν χωράει αμφιβολία ότι οι Λέικερς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ειδικά αν συγκρίνει κάποιος τα ρόστερ των δύο ομάδων. Βάθος πάγκου, παίκτες πρώτης γραμμής, εμπειρία, σε όλα είναι καλύτερη η ομάδα του Βόγκελ.

Για να κάνει ακόμα μια τεράστια έκπληξη το Μαϊάμι πρέπει να κάνει ότι έκανε και στις προηγούμενες σειρές. Να παίξει με το μυαλό του αντιπάλου του. Να καταφέρει να βγάλει από την ψυχολογία τους τον τίτλο του φαβορί κάνοντας μια νίκη στο δεύτερο παιχνίδι μεταφέροντας την πίεση σε αυτούς. Μετά όλα είναι ανοιχτά!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

NBA: Στην τελική ευθεία για τα Play-offs

Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα Play-offs στο NBA Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν το τέλος τη…