Κεντρική NBA Ο Κόρβερ για τη νύχτα της διαμαρτυρίας των Μπακς
NBA

Ο Κόρβερ για τη νύχτα της διαμαρτυρίας των Μπακς

antetokounmpo giannis kyle korver

Υπήρξαν προηγούμενες περιγραφές για το τι συνέβη τη νύχτα που οι Μπακς αρνήθηκαν να κατέβουν στο 5ο ματς του πρώτου γύρου των playoffs κόντρα στους Ορλάντο Μάτζικ, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ στο Μιλγουόκι.

Κανείς, ωστόσο, δεν μπήκε σε λεπτομέρειες όπως έκανε ο Κάιλ Κόρβερ μιλώντας την Κυριακή στο κολέγιο που φοίτησε (Κρέιτον).

Ο Κόρβερ μίλησε για τον βοηθό προπονητή του Μιλγουόκι Ντάρβιν Χαμ που έκλειγε μετά τον πυροβολισμό, αλλά για τον Τζορτζ Χιλ και τον Σάνον Μπράουν που ήταν οι πρώτοι που είπαν πως δεν ήθελαν να παίξουν με την υπόλοιπη ομάδα να τους ακολουθεί.

Πιο συγκεκριμένα ο Κόρβερ είπε:

«Είχαμε πολλές συζητήσεις για το θέμα της αστυνομικής βίας. Λίγες ημέρες πριν πυροβολήσουν τον Τζέικομπ Μπλέικ, υπήρχε ιστορία για ένα λευκό παιδί που είχε βγει στον δρόμο και πυροβολούσε. Οι δικοί μας άνθρωποι που μένουν στο Μιλγουόκι ένιωθαν τον πόνο. Πήγαμε λοιπόν στο παιχνίδι και δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά για αυτό.

Υπάρχει μία σειρά από γεγονότα που συνέβησαν και οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ένας από τους προπονητές μας, ο Ντάρβιν Χαμ, έχει δύο γιους που είναι 20 χρονών και ζουν στο Μιλγουόκι και τους σκεφτόταν. Ο Χαμ είναι ψηλός, δυνατός, έχει παίξει στο Τέξας Τεκ, τον θυμάμαι κάποτε να σπάει ένα ταμπλό. Και απλώς καθόταν και έκλαιγε λέγοντας “τα παιδιά είναι στους δρόμους”. Όλοι ήταν στην τσίτα και απλώς κάθισα στην καρέκλα μου με δάκρυα στα μάτια και κοίταζα την φανέλα μου που έλεγε “Black Lives Matter” και σκεφτόμουν “τι κάνουμε;” Ο Τζορτζ Χιλ αποφάσισε τότε ότι δεν θα παίξει. Ο Στέρλινγκ Μπράουν, που έχει την δική του ανοιχτή υπόθεση στο Μιλγουόκι όταν η αστυνομία του έριξε με τέιζερ χωρίς λόγο και τον συνέλαβε με αποτέλεσμα να βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια, είπε “είμαι με τον Τζορτζ” και μας είπε “δεν είναι ανάγκη να το κάνετε αν δεν θέλετε, αλλά εγώ και ο Τζορτζ δεν θα παίξουμε σήμερα”. Και τότε όλοι καθίσαμε και είπαμε “είμαστε μαζί σας”.

Έμεναν 13 λεπτά για να βγούμε στο παρκέ. Απλώς καθίσαμε και περιμέναμε να τελειώσει ο χρόνος. Έχει ενδιαφέρον γιατί είμαι λευκός και αναρωτιέμαι “τι να κάνω; Τι να πω ως λευκός;” Και ξέρεις τι κάνεις; Στέκεσαι στο πλευρό των περιθωριομένων. Όταν μπορείς, ακούς τις σκέψεις τους και τις ιδέες τους και τότε βρίσκεις τρόπο για να βοηθήσεις. Τότε είπα απλώς ότι “είμαι μαζί σας”.

Είπαμε ότι δεν γίνεται απλώς να μην παίξουμε κόντρα στους Μάτζικ και μετά να πάμε στα δωμάτιά μας σαν να μην συμβαίνει κάτι. Έπρεπε να κάνουμε κάτι. Μείναμε στα αποδυτήρια λοιπόν και μιλησαμε με τον κυβερνήτη του Μιλγουόκι και μάθαμε ότι μετά από όλες τις διαμαρτυρίες που έγιναν δεν είχε γίνει καν συζήτηση για να αλλάξει το νομοσχέδιο για την αστυνομική βία. Τι κάνουμε λοιπόν; Πώς θα φέρουμε αλλαγή;

Μιλήσαμε έτσι με πολύ κόσμο, με την οικογένεια του Μπλέικ, η οποία ήταν υπέροχη και απλώς έριξε αγάπη πάνω μας. Είμαστε σε μία φάση που κάποιοι είναι οργισμένοι μαζί μας, αλλά όταν ακούσαμε την οικογένειά του καθίσαμε και κλάψαμε. Σκεφτήκαμε ότι δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για εμάς, αλλά κάνουμε το σωστό. Ήταν μία υπέροχη στιγμή και μετά είδαμε τις άλλες ομάδες να μας ακολουθούν, κάτι που ήταν σπουδαίο».

  • Κάιρι Ίρβινγκ Top 10

    Με Ίρβινγκ η κορυφή του Top 10 (vid)

    Το καλάθι του Κάιρι Ίρβινγκ μπροστά τον Γιόκιτς στην κορυφή του Top 10 Ο Κάιρι Ίρβινγκ με …
  • Πίστονς - Μαϊάμι

    Πίστονς – Μαϊάμι Χιτ 104-101

    Νίκη για το Μαϊάμι με buzzer – beater τρίποντο του Αντεμπάγιο. Οι Μαϊάμι Χιτ του απόντα Τζ…
  • Κλίπερς - Ατλάντα Χοκς

    Τα αποτελέσματα του NBA

    Τί έγινε τα ξημερώματα στα παιχνίδια του NBA. Ήττα εκτός προγράμματος για τους Κλίπερς στο…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Στους Καβαλίερς με συμβόλαιο 10 ημερών ο Μάρκους Μόρις

Στους Καβαλίερς  ο Μόρις. Το Κλίβελαντ έχει τρεις βασικούς στα… πιτς, λόγω τραυματισμών κα…