Κεντρική Basket League ΑΕΚ Μπούργος – ΑΕΚ 85-74

Μπούργος – ΑΕΚ 85-74

image 1 1

Δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο του BCL στην ιστορία της καθώς γνώρισε την ήττα με από την Μπούργος στον τελικό της διοργάνωσης με 85-74. Οι κιτρινόμαυροι δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι με τους Ισπανούς να καταφέρνουν να κρατήσουν την υπέρ τους διαφορά μέχρι το φινάλε.

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν οι κιτρινόμαυροι στην αναμέτρηση καταφέρνοντας να προηγηθούν με 6 με τον Κιθ Λάνγκφορντ μετά το πέρας του πρώτου πεντάλεπτου (3-9). Οι παίκτες της ένωσης κατάφεραν όχι μόνο να διατηρήσουν την διαφορά αλλά έκλεισαν την πρώτη περίοδο κάνοντας την διψήφια μετά από καλάθι του Σλότερ (14-24).

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους παίκτες του Παπαθεοδώρου, με τους Ισπανούς να καταφέρνουν να μπλοκάρουν την επίθεση της ΑΕΚ ενώ εκείνη σκόραραν κατά βούληση. Αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο η ανατροπή της διαφοράς αλλά και η δημιουργία ενός προβαδίσματος 13 πόντων υπέρ τους για το 49-36 του ημιχρόνου. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι οι Ισπανοί έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας 43% στα τρίποντα αλλά και 21 ριμπάουντ έναντι 13 της ΑΕΚ.

Οι Ισπανοί συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στην τρίτη περίοδο και κατάφεραν να αυξήσουν και άλλο την διαφορά η οποία πήγε στους 19 πόντους (68-49).Στην τέταρτη περίοδο οι κιτρινόμαυροι έκαναν την αντεπίθεση τους καταφέρνοντας να μειώσει στους 11 χωρίς όμως να κάνει την ανατροπή.

Τα δεκάλεπτα: 14-24, 49-36, 68-49, 85-74

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…