Κεντρική Διεθνή Με Γκρέι η πεντάδα του μήνα στο BCL!

Με Γκρέι η πεντάδα του μήνα στο BCL!

bcl top 5 october e1603990722608

Την κορυφαία πεντάδα του μήνα Οκτώβρη ανακοίνωσε το Basketball Champions League, με τον Στίβεν Γκρέι του Περιστερίου να είναι μέσα. Και πως να μην ήταν μετά τα “όργια” που έκανε στην πρεμιέρα του Περιστερίου σπάζοντας το ρεκόρ όλων των εποχών στην διοργάνωση στο σύστημα αξιολόγησης.

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι διοργανωτές:

MIES (Ελβετία) – Η πρώτη 5άδα του Μήνα για τη σεζόν 2020-21 του Basketball Champions League θα αποτελούσε έτσι κι αλλιώς μεγάλη περίσταση, αλλά είναι επίσης μεγάλη από άποψη μεγέθους παικτών και ποιότητας εμφανίσεών τους.

Το μέγεθος μετρά στην 5άδα του Μήνα για τον Οκτώβριο, καθώς περιλαμβάνει έναν πόιντ γκαρντ, έναν γκαρντ-φόργουορντ, δύο πάουερ φόργουορντ κι έναν σέντερ. Οι πέντε αθλητές συγκέντρωσαν αθροιστικά 166 μονάδες στην αξιολόγηση και αυτή η συνολική επίδοση σηματοδοτεί ρεκόρ.

Ο Marco Spissu της Dinamo Sassari, ο Steven Gray του Περιστερίου, ο Kyle Wiltjer της Turk Telekom, o Grant Jerrett της Darüssafaka Tekfen και ο Jeremy Boutsiele της Limoges CSP κέρδισαν θέση σε αυτή την 5άδα για τις εξαιρετικές τους εμφανίσεις στις δύο πρώτες εβδομάδες δράσης για την Κανονική Περίοδο.

MARCO SPISSU – Αξιολόγηση 31 στο Dinamo Sassari 93-84 Galatasaray στις 21 Οκτωβρίου
Ο οργανωτής της Sassari έδωσε την κατεύθυνση στη νίκη της ομάδας του επί της Galatasaray μένοντας στο παρκέ για 37 λεπτά και μετρώντας 22 πόντους με 6/9 τρίποντα, 8 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Ο Spissu ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ στο BCL με έξι εύστοχα τρίποντα, αλλά κυρίως έγινε ο πρώτος παίκτης στην διοργάνωση που μετρά τρεις αγώνες με 20+ πόντους, 5+ ριμπάουντ και 5+ ασίστ από την έναρξη της περσινής σεζόν και μετά.

Ο Ιταλός πόιντ γκαρντ συγκέντρωσε 31 μονάδες στην αξιολόγηση κι αυτή ήταν η δεύτερη καλύτερή του επίδοση, ενώ για δύο πόντους έχασε και το ρεκόρ καριέρας του (24π.) στο σκοράρισμα.

STEVEN GRAY – Αξιολόγηση 47 στο Rytas Vilnius 88-106 Περιστέρι στις 27 Οκτωβρίου
Ο Gray οδήγησε το Περιστέρι σε μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Rytas την Τρίτη, αλλά η ατομική του εμφάνιση θα μνημονεύεται για περισσότερο καιρό από το αποτέλεσμα, καθώς με τις 47 μονάδες στην αξιολόγηση δημιούργησε νέο ρεκόρ στην ιστορία του BCL ξεπερνώντας τον Keifer Sykes που είχε 43 τον Ιανουάριο του 2019.

Το Περιστέρι ήταν στο εντυπωσιακό +28 στη διάρκεια των 29:40 που ο Αμερικανός έμεινε στο παρκέ, με τον ίδιο να μετρά 39 πόντους με 13/18 σουτ.

Ο Gray ισοφάρισε επίσης την επίδοση του Jimmy Baron που κρατούσε από τον Δεκέμβριο του 2016 με τα 10 τρίποντα που έβαλε. Πάντως, ο παίκτης του Περιστερίου είχε καλύτερο ποσοστό, καθώς σημείωσε τα 10 τρίποντα σε 13 προσπάθειες έναντι 15 που είχε χρειαστεί ο Baron.

O νέος κάτοχος του ρεκόρ στην αξιολόγηση έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης με 25+ πόντους, 5+ ασίστ και 5+ κλεψίματα σε ένα ματς. Συγκεκριμένα, ο Gray τέλειωσε το παιχνίδι με 7 ασίστ, 5 κλεψίματα και 3 ριμπάουντ.

KYLE WILTJER – Αξιολόγηση 32 στο Turk Telekom 98-94 Hapoel Jerusalem στις 27 Οκτωβρίου
Σε ένα παιχνίδι γεμάτο σερί, κάθε ομάδα μπορεί να βρει έναν παίκτη που είναι συνεπής από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και ο Kyle Wiltjer έδωσε αυτή τη σιγουριά στην Turk Telekom την Τρίτη το βράδυ, οδηγώντας την στην επικράτηση κόντρα στην Hapoel.

Ο Καναδός πάουερ φόργουορντ σημείωσε 33 πόντους με 11/16 εντός πεδιάς και προσέθεσε 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ στη στατιστική του, στα 32 λεπτά που αγωνίστηκε.

Χάρη στους 33 πόντους που πέτυχε την Τρίτη, ο Wiltjer έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του BCL, μετά τον Rion Brown, που ξεπερνά το φράγμα των 30 πόντων σε τρία διαφορετικά ματς. Είναι ασφαλές να πούμε ότι μπορεί να φτάσει στα τέσσερα πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

GRANT JERRETT – Αξιολόγηση 26 στο Darüssafaka Tekfen 79-74 Filou Oostende στις 28 Οκτωβρίου
Οι αντοχές της Darüssafaka δοκιμάστηκαν από την Oostende στο παρθενικό παιχνίδι των Τούρκων στο BCL και ο Jerrett, που επίσης ντεμπούταρε στη διοργάνωση, είχε τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα.
Ο 27χρονος Αμερικανός μέτρησε 27 πόντους με 10/17 σουτ, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 ασίστ, την οποία έδωσε στον Dogus Özdemiroglu για το μεγάλο του τρίποντο, 12 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος.

Ο Jerrett έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που ξεπερνά τους 25 πόντους και τα 5 ριμπάουτν στο πρώτο του ματς στο BCL.

JERRY BOUTSIELE – Αξιολόγηση 30 στο Limoges CSP 80-75 Igokea στις 28 Οκτωβρίου
Η μάχη της Τετάρτης ανάμεσα στις πρωτάρες του BCL, Limoges και Igokea, ήταν πολύ απρόβλεπτη και διασκεδαστική, αλλά η γαλλική ομάδα έδειξε να έχει τον έλεγχο κάθε φορά που ο Boutsiele βρισκόταν στο παρκέ – έτσι εξηγείται και το +15 στη στατιστική του.

Ο 27χρονος ψηλός, που έβαλε διαδοχικά σημαντικά καλάθια για να βάλει την ομάδα του μπροστά με 76-73, τέλειωσε τον αγώνα με 25 πόντους, 11/16 δίποντα, 8 ριμπάουντ και 2 τάπες.

Ο Boutsiele έγινε ο δεύτερος παίκτης γαλλικής ομάδας στο BCL που ξεπερνά τους 25 πόντους χωρίς να επιχειρήσει τρίποντο, μετά τον Julian Gamble της Nanterre τον Νοέμβριο του 2018.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…