Κεντρική Β' Εθνική Λεύκιππος Ορόσημο VS Αίας Ευόσμου: Η “ακτινογραφία” του αγώνα

Λεύκιππος Ορόσημο VS Αίας Ευόσμου: Η “ακτινογραφία” του αγώνα

lefkippos me aia

Ο Λεύκιππος θα υποδεχτεί τον Αίαντα Ευόσμου, ξεκινώντας έτσι τις υποχρεώσεις του στη Β’ Εθνική, στην οποία θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του. Με αφορμή την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο σύλλογος της Ξάνθης αναφέρει διάφορα δεδομένα για το παιχνίδι (11/10, 17.00) απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά:

«Δύο μέρες έμειναν προκειμένου ο Λεύκιππος Ορόσημο να “μπει” και επίσημα σε μια ιστορική σεζόν… Ιστορική, καθώς πρόκειται να είναι η πρώτη συμμετοχή του συλλόγου στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, την Κυριακή (11/10) στις 17.00, η ομάδα του Χρήστου Βαχαρίδη θα υποδεχτεί τον Αίαντα Ευόσμου στο γήπεδο “Φίλιππος Αμοιρίδης”. Ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης κατά την σεζόν 2019-20 βρέθηκε στην 11η θέση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής (με απολογισμό 10 νίκες και 11 ήττες) πριν αυτό διακοπεί λόγω της πανδημίας ενώ ο Λεύκιππος Ορόσημο ολοκλήρωσε την χρονιά (2019-20) ως πρώτος της βαθμολογίας στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Η τελευταία φορά που “συγκρούστηκαν”

Λεύκιππος Ορόσημο και Αίας Ευόσμου είχαν “γνωριστεί” την περίοδο 2018-19. Ηταν η πρώτη συμμετοχή του συλλόγου μας στην Γ’ Εθνική, με τον Λεύκιππο να μετρά δύο νίκες κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, στις 13/01/19, κέρδισε εντός έδρας τον Αίαντα Ευόσμου με σκορ 63-39. Στο ματς του δευτέρου γύρου (στις 21/04/19) που έγινε στη Θεσσαλονίκη, νικητής ήταν και πάλι ο Λεύκιππος με σκορ 60-77.

Η θέση που τερμάτισαν την σεζόν 2018-19

Κατά την κανονική περίοδο της αγωνιστικής χρονιάς 2018-19, ο Λεύκιππος Ορόσημο είχε τερματίσει στην 4η θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 16 νίκες και 10 ήττες. Ο Αίας Ευόσμου, τότε (2018-19), τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας με 15 νίκες και 9 ήττες, ωστόσο την σεζόν 2019-20 βρέθηκε στη Β’ Εθνική λόγω της συγχώνευσης που έγινε με τον σύλλογο της Χαλκηδόνας.

Η “δυνατή” μεταγραφή Γαλανίδη και το έμπειρο δίδυμο

Ο Λευτέρης Γαλανίδης ήταν η μεταγραφή που ξεχώρισε για τον Αίαντα Ευόσμου κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και εν όψει της σεζόν 2020-21. Πρόκειται για έναν παίκτη με πολλές παραστάσεις, που ήταν επί σειρά ετών αρχηγός στο Ανατόλια το οποίο πέρυσι (2019-20) αγωνίστηκε στην Α2. Μαζί με τον Φώτη Ζώτο, αποτελούν ένα ιδιαίτερα έμπειρο δίδυμο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ζώτος κατά την σεζόν 2019-20 είχε τον μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος στον Αίαντα Ευόσμου με 14,4 πόντους ανά ματς. Θεωρητικά, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης φέτος (2020-21) αναμένεται να στηριχθεί σε σημαντικό βαθμό στους Γαλανίδη και Ζώτο όσον αφορά το σκοράρισμα.

Η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και η συνεργασία με τους νυν του Λεύκιππου

Ο Στέργιος Ποργιόπουλος ήταν ο προπονητής με τον οποίο ολοκλήρωσε την σεζόν 2019-20 ο Αίας Ευόσμου. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τον Γιώργο Ζαφειρούδη ως αντικαταστάτη του κόουτς Ποργιόπουλου. Ο έμπειρος προπονητής, που θα βρίσκεται στο “τιμόνι” του Αίαντα Ευόσμου την αγωνιστική χρονιά 2020-21, συνεργάστηκε με τον Θανάση Τσιαβέ (τον οποίο απέκτησε ο Λεύκιππος Ορόσημο το καλοκαίρι) στην Δόξα Λευκάδας την περίοδο 2019-20 καθώς και με άλλους παίκτες του Λεύκιππου, παλαιότερα, όπως για παράδειγμα τον Βοϊβατόπουλο (Ξάνθη BF), τον Μαραβέγια (τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ) αλλά και τον Ζαμπάκη (τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και ανδρικό της ΧΑΝΘ).

Επιπλέον, ο άμεσος συνεργάτης του κόουτς Ζαφειρούδη, Θοδωρής Αλεξανδρίδης, που ανακοινώθηκε κι αυτός το καλοκαίρι από τον Αίαντα Ευόσμου, κατά το παρελθόν έχει αντιμετωπίσει την ανδρική ομάδα του Λεύκιππου Ορόσημο ως head coach του Ζέφυρου ενώ έχει βρεθεί στο “Φίλιππος Αμοιρίδης” και ως προπονητής του ΠΑΟΚ, στο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ Παίδων που διοργάνωσε ο Λεύκιππος το 2018, στο οποίο είχε δώσει το παρών ο “Δικέφαλος”, η Εφές και η Παρτιζάν»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

National League 1: Συνέχεια στα play off και play out

Η 2η αγωνιστική των play off και η 3η των play out στον Γ’ όμιλο της National League…