Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Και πάλι δυσάρεστα από τον ΕΟΔΥ, πάνω από 800 και σήμερα τα κρούσματα

Κορονοϊός: Και πάλι δυσάρεστα από τον ΕΟΔΥ, πάνω από 800 και σήμερα τα κρούσματα

Κορωνοϊός

Έντονη ανησυχία επικρατεί σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους μετά την ραγδαία αυξητική τάση που έχει η πανδημία στη χώρα μας. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι 841.

Κορονοϊός: Η ανακοίνωση με κρούσματα σήμερα από τον ΕΟΔΥ από κάτω:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 841, εκ των οποίων 76 συνδέονται με γνωστές συρροές και 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 29057 (ημερήσια μεταβολή +3.0%), εκ των οποίων 55.5% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 559 θάνατοι.Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 89 (65.2% άνδρες).
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 29057 κρουσμάτων, 3777 (13.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 11354 (39.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0 έως 103 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 79 έτη (εύρος 25 έως 102 ετών).

Τι ισχύει μάσκα σε αυτοκίνητα, πυλωτές, αυλές σπιτιών
Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους αλλά δεν είναι υποχρεωτική στα αυτοκίνητα, σε αντίθεση με τα ταξί όμως που τόσο ο πελάτης όσο και ο οδηγός πρέπει υποχρεωτικά να φορούν.

Δεν έχει διευκρινιστεί ωστόσο τι ισχύει τους επιβαίνοντες αυτοκινήτων οι οποίοι δεν έχουν κάποια συγγένεια μεταξύ τους. Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων σε ΙΧ είναι τα 4 άτομα ενώ στις κόκκινες περιοχές 3.
Αναφορικά τώρα για το τι ακριβώς θα ισχύει σε πυλωτές πολυκατοικιών και αυλές σπιτιών, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε διευκρινίσει πως στις ιδιωτικές αυλές σπιτιών επιτρέπεται η παραμονή ατόμων χωρίς μάσκα.

Βέβαια αν κάποιον φωνάξει παρέα στην αυλή του, τότε η μάσκα είναι απαραίτητη.

Αν στον ίδιο χώρο υπάρχουν περισσότερα άτομα, πέραν της οικογένειας του σπιτιού, τότε και εκεί η μάσκα γίνεται υποχρεωτική.

Στις πυλωτές πολυκατοικιών, δηλαδή σε έναν χώρο κοινόχρηστο, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική όπως σε οποιονδήποτε δημόσιο χώρο, εσωτερικό ή εξωτερικό.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…