Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Κορονοϊός: Ανακοινώνονται σήμερα (21/10) τα νέα μέτρα! Τι θα ισχύσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Ανακοινώνονται σήμερα (21/10) τα νέα μέτρα! Τι θα ισχύσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κορωνοϊός

Συναγερμός επικρατεί στην κυβέρνηση και στις υγειονομικές υπηρεσίες μετά την χτεσινή έκρηξη κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο προβληματισμός είναι έντονος για την πορεία του ιού στη χώρα μας παρόλο που η αύξηση του ήταν κάτι λίγο πολύ αναμενόμενο. Πλέον μετά την έκτακτη βραδινή σύσκεψη στο Μαξίμου, δεν αποκλείεται μέχρι το βράδυ να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί) αναμένεται να περάσει από την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη. Τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως Γιάννενα, Καστοριά, Πέλλα και Σέρρες, ενώ ήδη μίνι lockdown ισχύει στην Κοζάνη.

Ιδίως σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα και την Καστοριά ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε κατά τη χθεσινή ενημέρωση ότι “επειδή. είναι υψηλοί οι επιδημιολογικοί πολλαπλασιαστές και υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα clusters (εστίες επιδημικής έξαρσης), η αύξηση γίνεται επιθετική, συνεπώς επικίνδυνη”.

Όπως επισημάνθηκε στον πρωθυπουργό, το πρόβλημα εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου η αύξηση των κρουσμάτων παρουσίασε ξαφνική άνοδο. Συζητήθηκε ποια μέτρα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, με κυριότερο εκείνο της καθολικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικους και εξωτερικούς χώρους. Το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται ήδη στην περιοχή της Κοζάνης και από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα εκτιμηθεί η εφαρμογή του σε γενικότερο επίπεδο.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από το ταξίδι στην Κύπρο και εφόσον προλάβει την σύσκεψη των επιδημιολόγων είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει νέα μέτρα από σήμερα. Στην κορυφή των μέτρων βρίσκεται και η μάσκα παντού και στην Αττική. Ένα μέτρο που εδώ και καιρό συζητείται αλλά δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, φαίνεται περισσότερο από πιθανό ότι θα τεθεί σε ισχύ τα επόμενα 24ωρα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…