Κεντρική Basket League Χαρίλαος Τρικούπης Καλαμπάκος: «Δεν έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε τον σταυρό μας»

Καλαμπάκος: «Δεν έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε τον σταυρό μας»

ntinos kalabakos xarilaos trikoupis

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε την πρώτη του ιστορική νίκη στο πρωτάθλημα της Basket League. Ο Ντίνος Καλαμπάκας στάθηκε στην ιστορική μέρα για την ομάδα, ενώ σημείωσε ότι δεν έπρεπε να φτάσουν στο σημείο να κάνουν το σταυρό τους στο σημερινό παιχνίδι με τον Άρη.

Αναλυτικά:

«Καταλαβαίνετε ότι για την πόλη είναι μια ιστορική μέρα. Δεν ξεκινήσαμε καλά και ήταν λογικό γιατί έχουμε άγχος και απειρία. Θα έλεγα ότι κομβικό σημείο ήταν το 3ο δεκάλεπτο όπου ισορροπήσαμε το παιχνίδι και βάλαμε μερικά σουτ στο δεύτερο ημίχρονο. Θα συμφωνήσω ότι βάσει της γενικής εικόνας του αγώνα ίσως θα έπρεπε να κερδίσουμε πιο εύκολα και όχι να φθάσουμε στο σημείο να πετάξουμε την μπάλα και να κάνουμε το σταυρό μας».

Στη συνέχεια στάθηκε στη διαφορά εμπειρίας μεταξύ των δύο ομάδων: «Είμαστε ευχαριστημένοι, κάναμε την πρώτη νίκη μας κι ελπίζω σύντομα να κάνουμε και τη δεύτερη. Μην ξεχνάμε ότι αυτή η ομάδα ήταν στα τοπικά πριν από πέντε χρόνια. Νομίζω ότι ο Άρης πήγε να μας στραπατσάρει και να μας εγκλωβίσει γιατί έχει παιδιά με εικόνες και χιλιόμετρα, ενώ εμείς κάνουμε τα πρώτα μέτρα μας».

Για την εξαιρετική απόδοση του Δημήτρη Φλιώνη: «Στα τελευταία λεπτά παίζαμε με αντίπαλο μόνο τον Φλιώνη. Έβαλε μεγάλα σουτ, έκλεβε μπάλες και κόντεψε να μας καταστρέψει», είπε και αναφέρθηκε στην αποχή των επτά μηνών. «Οι πρώτες αγωνιστικές πάντα φέρνουν εκπλήξεις και δυσκολίες, πολλώ δε μάλλον τώρα όπου χάσαμε την επαφή με το άθλημα. Οι παίκτες έχασαν την ταχύτητά τους και την αθλητικότητα, ενώ εμείς ξεχάσαμε να κοουτσάρουμε».

Για την τελευταία φάση: « Ο (ο Ντεβόντε Γκριν) είναι ένα παιδί το οποίο δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπι. Εκεί ήθελες κάποιον να πετάξει την μπάλα. Άλλο σχεδιάσαμε, αλλά αυτό το παιδί έχει προσωπικότητα και τρέλα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Χαρίλαος Τρικούπης

Δειτε επισης

Χαρίλαος Τρικούπης: Δικός του ο Σιδηροηλίας

Κάτοικος Μεσολογγίου ο Γιάννης Σιδηροηλίας. Η διοίκηση του Χαρίλαου Τρικούπη με ανακοίνωση…