Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Η κακιά ήττα και το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

Η κακιά ήττα και το ντέρμπι του ΟΑΚΑ

kostas sloukas olympiakos

Δύο μέρες πριν την έναρξη της φετινής Ευρωλίγκα το γνωστό ιταλικό μπασκετικό site Sportando στην ανάλυση των λεγόμενων Power Rankings, δηλαδή την από πλευρά του εκτίμησης δυναμικότητας των 18 ομάδων της διοργάνωσης έφερνε τον Ολυμπιακό στη 12η θέση και τον Παναθηναϊκό στη 15η. Πολλούς τους ξίνισε το ότι οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν τις ομάδες μας ως πρωταγωνιστές όπως όχι πολύ παλαιότερα αλλά ως κομπάρσους όμως καλό είναι να το αποδεχτούν.

Η πρώτη απάντηση μάλιστα αναφορικά στον Ολυμπιακό ήρθε λίγα 24ωρα αργότερα. Οι ερυθρόλευκοι, έχαναν από μία από τις ομάδες που φέτος προβλέπεται ότι δεν θα παίξουν ρόλο στη μάχη της 8αδας όπως έκανε τη διετία 2017-19, σαφώς αποδυναμωμένη, με νέο προπονητή, χωρίς την αύρα και τις ιδέες του Γιασικεβίτσιους. ΟΚ, η Ζαλγκίρις είχε την παράδοση με το μέρος της κερδίζοντας 9ο από τα 11 τελευταία παιχνίδια της με τον Ολυμπιακό (εντός και εκτός έδρας) αλλά δεν παίζει μπάσκετ η παράδοση.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ανέτοιμος τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά για την πρεμιέρα και την πάτησε από μία ομάδα που δεν είναι δα καλύτερή του ως μονάδες. Όμως από τη μια το γεγονός ότι η λιθουανική ομάδα είχε κάποια επίσημα ματς στα πόδια της, ακόμη και στο λιθουανικό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τους ερυθρόλευκους που μετρούσαν… μηδέν έπαιξε τον ρόλο του.

Τα καλά νέα για τον Ολυμπιακό, αν μπορούν να υπάρξουν μετά από μία ήττα από αυτές που χαρακτηρίζουμε εμείς οι δημοσιογράφοι “κακιές” είναι η εμφάνιση του Χάρισον ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο. Όπως και η μαχητικότητα του Χασάν Μάρτιν ο οποίος κάθε μέρα που περνάει παίρνει… πόντους όχι σε μπόι αλλά σε αυτοπεποίθηση.

Τα κακά νέα πέραν της ήττας μία εβδομάδα μάλιστα πριν το ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο Παναθηναϊκό ήταν οι κακές επιθετικές επιλογές στην τελευταία περίοδο όταν ο καθένας έκανε του… κεφαλιού του και ο τραυματισμός του Ζαν-Σαρλ που είναι κομβικός παίκτης και κατά πως φαίνεται θα φάει την μέχρι πρότινος δουλειά του Πρίντεζη στη βασική πεντάδα.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός ο Ολυμπιακός τα έκανε… μαντάρα. Όμως σε έναν μαραθώνιο 34 αγωνιστικών, πολλών απρόβλεπτων καταστάσεων που φέτος θα υπερδιπλασιαστούν λόγω κορονοϊού, είναι άσκoπο και άστοχο να προδικάσει κανείς επιτυχία ή αποτυχία μιας ομάδας από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Ναι, το δείγμα γραφής δεν ήταν καλό αλλά μην προτρέχουμε σε αφορισμούς και ισοπέδωση.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Ψαράκης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Εκτός και ο Λεσόρ

Εκτός και ο Λεσόρ με Περιστέρι. Ο Ματίας Λεσόρ έμεινε τελευταία στιγμή εκτός από τον αγώνα…