Κεντρική Διεθνή Η Ένωση παικτών της Ισπανίας ζητάει ή αλλαγές στο format ή φούσκες!

Η Ένωση παικτών της Ισπανίας ζητάει ή αλλαγές στο format ή φούσκες!

Η Ένωση Παικτών Ισπανίας  δεν βρίσκει άλλο τρόπο για να τελειώσει η σεζόν εν μέσω πανδημίας με  το σύλλογο να ζητά αλλαγές άμεσα, ή εναλλακτικά φούσκες. Παράλληλα, με την τοποθέτηση τους περνάνε μήνυμα και στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Έχει μόλις περάσει ένας μήνας δράσης και είναι σπάνιο να έχουμε μια εβδομάδα που δεν ανακοινώνονται αναβολές λόγω περιπτώσεων COVID-19 σε κάποια ομάδα.
Οι αγώνες της ACB, προς το παρόν, μετατίθενται στο καλεντάρι για να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές και να προχωρήσει η διοργάνωση. Αν κοιτάξουμε την Ευρωλίγκα, το ίδιο συμβαίνει. Αναβληθέντες αγώνες, ακυρωμένα ταξίδια, ομάδες σε καραντίνα.
Στην Ευρωλίγκα δέκα χώρες εμπλέκονται στις αντίστοιχες καταστάσεις υγείας τους. Η διατήρηση του ίδιου format δεν ήταν η καταλληλότερη απόφαση για τη διασφάλιση της υγείας των πρωταγωνιστών.

Θα συμφωνήσουμε όλοι ότι οι κρίσεις χρειάζονται ισχυρή ηγεσία για να τις ξεπεράσουν. Στο άθλημά μας, σε λίγες εβδομάδες, το καλεντάρι δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί και θα πρέπει να βρεθούν λύσεις.

Το περίπλοκο σταυρόλεξο που θα πρέπει να λυθεί για να γίνουν όλοι οι αρχικά προγραμματισμένοι αγώνες, θα δοκιμάσει την υπομονή των φιλάθλων, που δεν θα γνωρίζουν σε ποιον γύρο ή σε ποια διοργάνωση παίζει η ομάδα τους, την εφοδιαστική ικανότητα των πρωταθλημάτων να προγραμματίσουν εκ νέου τους αγώνες και να βρουν ελεύθερες ημερομηνίες και, φυσικά, η υγεία των παικτών και η υπερφόρτωση, αυτή τη φορά ακόμη πιο επικεντρωμένη στους αγώνες, δυστυχώς θα δοκιμαστεί ξανά.

Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά από να δείξουμε στους φίλους του μπάσκετ ότι εκτός από την ηγεσία, υπάρχει κοινή ευθύνη για όλους εκείνους που επιτελούν αυτό το δύσκολο έργο.

Σε αυτούς τους μήνες, το να είσαι υπεύθυνος δεν είναι μόνο να σώσεις τη δουλειά σου και ότι κανείς δεν μπορεί να σου πει τίποτα. Το πρωτόκολλο που εφαρμόστηκε στην τελική φάση της ACB στη Βαλένθια απέδειξε την αποτελεσματικότητά του και χάρη στη βοήθεια και τη συμμετοχή παικτών, συλλόγων και γιατρών, επιτεύχθηκε μια ηχηρή επιτυχία. Το BCL με την προσαρμογή του καλενταρίου κατάφερε να προστατεύσει τη διοργάνωση προσφέροντας την απαραίτητη ευελιξία.

Αυτό δείχνει ότι το καλεντάρι και τα format δεν είναι σταθερές και αμετάβλητες δομές. Η ποιότητα του μπάσκετ αποδεικνύεται επίσης από την ικανότητά του να προσαρμόζεται σε εξαιρετικές στιγμές όπως αυτές που βιώνουμε».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης: Αποχαιρετά τον Νούνεζ και εκείνος δεν την ξεχνά

Το μεγάλο της αστέρι της βασίλισσας αποχαιρετά σήμερα τον Χουάν Νούνεζ διότι δε ανανεώνει …