Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Εσύ τι έκανες για όλα αυτά; Πες μας τι άφησες κληρονομιά…

Εσύ τι έκανες για όλα αυτά; Πες μας τι άφησες κληρονομιά…

tsagronis vasilakopoulos avgenakis 768x470 1

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε με σκληρά λόγια για τους προέδρους των Ομοσπονδιών, αναλύοντας τα δεδομένα για το μητρώο των σωματείων. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος… σήκωσε το γάντι. Ο τρόπος που βγαίνει στην αντεπίθεση είναι η μοναδική κληρονομιά, που θα αφήσει στο μπάσκετ, καθώς δεν θυμόμαστε άλλη θετική προσφορά στο σπορ.
«Ο έχων μηδενική παρουσία και προσφορά στον αθλητισμό, επιχείρησε σήμερα για μία ακόμα φορά με αήθη τρόπο να απαξιώσει την μακρόχρονη ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπων στο αθλητικό κίνημα της χώρας. Αιδώς Αργείοι» ήταν τα λόγια του πάλαι ποτέ «ισχυρού άνδρα» του… πάλαι ποτέ «εθνικού μας σπορ».

Θυμάμαι τους στίχους του Τζαβέλα. «… Εσύ τι έκανες για όλα αυτά; Πες μας τι άφησες κληρονομιά, που να εμπνέει τη νέα γενιά». Η απάντηση είναι «δεν έκανες τίποτα. Δεν πρόσφερες την παραμικρή υπηρεσία». Άλλος στη θέση του θα έβγαινε να ζητήσει συγνώμη για το χάλι, στο οποίο βρίσκεται το ελληνικό μπάσκετ, για τα σωματεία που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, για τους απλήρωτους κι ανασφάλιστους προπονητές, που είναι έρμαιο στις διαθέσεις των παραγόντων, για παίκτες που αντί να αυξάνεται το εισόδημά τους, αυξάνονται τα προς αυτούς οφειλόμενα.

Τα σωματεία χρησιμοποιήθηκαν για να απολαμβάνει ποσοστά Βόρειας Κορέας, όπως έγραφαν οι επί πληρωμή σαλιάρηδες. Με τη λογική του καρότου, αλλά κυρίως το μαστίγιο να λειτουργεί, με τη δαμόκλειο σπάθη να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όσων τολμούσαν να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις του, δημιούργησε (ή άφησε να δημιουργηθεί, κοινός ο παρονομαστής) αυτό το χάος.

Αντί να ξιφουλκεί λεκτικά με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ας μας πει γιατί δεν μπορούν τα σωματεία να πάρουν αναγνώριση. Τι έκανε η ΕΟΚ για να διασφαλίσει ότι έχουν όλα τα προβλεπόμενα από τον νόμο στοιχεία. Με ποιο από τα κριτήρια διαφωνεί και γιατί δεν το είπε έγκαιρα; Δημιούργησε ένα… ΚΕΠ μέσα στην Ομοσπονδία, να βοηθά τους παράγοντες από το… Κάτω Παρτάλι να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα, ή απλά θυμάται τις ομάδες της περιφέρειας όταν πρόκειται να τιμηθεί;

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Ας βγει να απαντήσει επί της ουσίας κι ας αφήσει τους Αργείους στην ησυχία τους.

Αντί επιλόγου: Επειδή έχω βαρεθεί αυτό το… άδειο πουκάμισο, που μοιάζει να είναι πιο κλισέ κι από τα κλισέ, πιο γραφικό από το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη και τα σοκάκια της Μυκόνου… Όσοι υποστηρίζουν πως «δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την προσφορά του στο άθλημα», μήπως μπορούν να βοηθήσουν κι εμάς τους λίγους.

Τι και πότε πρόσφερε; Τι έχει φέρει στο ελληνικό μπάσκετ ο Βασιλακόπουλος κι η παρέα του, εκτός από διχόνοια, εκτός από αποκλεισμούς προσωπικοτήτων, εκτός από αυτοπροβολή. Κι επειδή (δυστυχώς) είμαι στο μπάσκετ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ειλικρινά περιμένω έναν να μου πει ένα καλό που έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος, για να του το δώσω με μεγαλοψυχία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…