Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει, κλείνει η εστίαση με μοντέλο Μαρτίου

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα μέτρα που θα ανακοινώσει, κλείνει η εστίαση με μοντέλο Μαρτίου

Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο

Τις τελευταίες ώρες στα χέρια του πρωθυπουργού έχουν πέσει και πιο σκληρά μέτρα, τα οποία και εξετάζονται, ενώ την τελική απόφαση την έχει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει ολικό λουκέτο στην εστίαση, αποδεχόμενος τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Μάλιστα, ένα τέτοιο μέτρο είχε προαναγγείλει και ο καθηγητής Βατόπουλος το πρωί. Delivery και take away υπηρεσίες δεν πρόκειται να κλείσουν.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί σήμερα, στις 15:00, με τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις 18:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει τα μέτρα οικονομικής στήριξης που ενεργοποιεί η κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Επιπλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση της τηλεργασίας σε ποσοστό που θα κυμαίνεται από 50 έως 80%. Δεν εξετάζεται προς ώρας το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα διόδια καθώς «κλειδώνει» η απαγόρευση εξόδου και από τις πορτοκαλί περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Η αναστολή των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα – εξαιρείται ο επαγγελματικός αθλητισμός- είναι ακόμη ένα μέτρο στο οποίο συμφωνούν οι λοιμωξιολόγοι και οι επιδημιολόγοι. Μένει να φανεί εάν θα το υιοθετήσει η κυβέρνηση. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πάντως, έχει γνωστοποιήσει ότι πολλαπλές εστίες του ιού «γεννιούνται» σε αθλητικές εκδηλώσεις, κάτι που αποτελεί σημείο έντονου προβληματισμού.

Πηγή: Dikaiologitika.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…