Κεντρική Γ' Εθνική Χρυσόγελος: “Μας έκαναν καλό οι δύο αγώνες κυπέλλου, αλλά δεν είμαστε στο 100%”

Χρυσόγελος: “Μας έκαναν καλό οι δύο αγώνες κυπέλλου, αλλά δεν είμαστε στο 100%”

xrysogelos niki Amarousiou

Ο Ποσειδώνας Λουτρακίου είναι ο πρώτος αντίπαλος της Νίκης Αμαρουσίου στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής. Ο τεχνικός της ομάδας, Νίκος Χρυσόγελος, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας τόνισε ότι βοήθησαν τα δύο παιχνίδια κυπέλλου που έπαιξε η Νίκη, ωστόσο ακόμα δεν είναι στο 100%.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο nikiamarousiou.gr: 

Σε τι κατάσταση, λοιπόν βρίσκεται η Νίκη πριν από τον αγώνα της πρεμιέρας με τον Ποσειδώνα Λουτρακίου επιστρέφοντας σε ρυθμούς πρωταθλήματος έπειτα από σχεδόν επτά μήνες;
«Αρχικώς, νομίζω ότι μας έκαναν καλό οι δυο αγώνες που δώσαμε πρόσφατα για το Κύπελλο ΕΣΚΑ. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι στο 100%, θα ήταν παράλογο να πούμε κάτι τέτοιο έπειτα από τόσους μήνες αποχής όμως τα παιδιά έχουν τρομερή όρεξη! Αυτό φάνηκε στις αναμετρήσεις με την Πεύκη και το Ίλιον, ανεξάρτητα με το τελικό αποτέλεσμα. Δουλεύουμε καλά, έχουμε όρεξη και είμαστε χαρούμενοι που μπήκαμε ξανά στο γήπεδο, επιστρέφοντας έτσι στην καθημερινότητα των προπονήσεων και των αγώνων! Οι παίκτες της Νίκης Αμαρουσίου δείχνουν να ανταποκρίνονται και να αντιλαμβάνονται αυτά που θέλουμε να δείξουμε στο γήπεδο. Σε γενικές γραμμές, πιστεύω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο».

Πως πέρασε το προηγούμενο διάστημα εν μέσω πανδημίας; Βασανιστικά αργά;
«Πραγματικά, βασανιστικά αργά! Τουλάχιστον εμείς οι προπονητές είχαμε τα διαδικτυακά σεμινάρια του ΣΕΠΚ, μπορούσαμε να ενημερωνόμαστε και να παρακολουθήσουμε παλαιότερους αγώνες… Το πρόβλημα είχε να κάνει, κυρίως με τους παίκτες  που ήταν υποχρεωμένοι να αλλάξουν την καθημερινότητα τους σε ό,τι αφορά την προπόνηση και την προετοιμασία τους. Για αυτό, άλλωστε ήταν πολύ χαρούμενοι έπειτα από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια που δώσαμε στο Κύπελλο».

Τι γνώμη έχεις σχηματίσει για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με βάση τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν σε ό,τι αφορά την αύξηση των ομίλων και των ομάδων;
«Πέρσι ανέβηκαν πολλές ομάδες. Το θέμα είναι πόσες από αυτές θα αντέξουν σε βάθος χρόνου και θα καταφέρουν να ανταποκριθούν. Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό, από τη στιγμή που η Γ’ Εθνική είναι μια πολυέξοδη κατηγορία με μηδαμινά έσοδα! Σε προσωπικό επίπεδο, εύχομαι να αντέξουν όλες οι ομάδες, να τελειώσουν το πρωτάθλημα και να δούμε ωραίο μπάσκετ. Μακάρι να μην έχουμε αποχωρήσεις όπως γινόταν παλιά με σωματεία που αποχωρούσαν έπειτα από δυο αγωνιστικές γιατί δεν έβγαιναν τα έξοδα. Δεν είναι ωραίο για το μπάσκετ. Μακάρι, λοιπόν όλοι οι σύλλογοι να έχουν υγεία ώστε να καταφέρουν μέσα στη δυσκολία της πανδημίας να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους… Θα είναι καλό για τους παίκτες και τους προπονητές, για το ίδιο το άθλημα, όπως επίσης και για την Ομοσπονδία. Νομίζω ότι κάποια στιγμή η Γ Εθνική θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Α2, σε ό,τι αφορά την οργάνωση, τα playoffs και τα playouts. Καλύτερα, δηλαδή να υπάρχουν λιγότεροι όμιλοι, με ομάδες που πραγματικά μπορούν να αρχίσουν και να ολοκληρώσουν τη σεζόν… Ας υπάρχει το κίνητρο των playoffs και playouts ώστε τα παιχνίδια να έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Σε ό,τι αφορά τον όμιλο που συμμετέχει η Νίκη Αμαρουσίου;
«Υπάρχουν αρχικώς η Πεύκη και η Αγία Παρασκευή, δυο πολύ δυνατές και παραδοσιακές ομάδες της Αθήνας, με καλούς προπονητές και ικανό ρόστερ. Ξεχωρίζει, επίσης η Μύκονος, μια φιλόδοξη ομάδα που από ό,τι ακούγεται, δεν θέλει να είναι… πυροτέχνημα. Αντίθετα, θέλει να υποστηρίξει μια προσπάθεια διεκδικώντας την άνοδο στις υψηλότερες κατηγορίες. Σίγουρα οι μεταγραφές που έχει κάνει είναι πιο υψηλού επιπέδου, δεν είναι Γ Εθνικής αλλά στο μπάσκετ δεν παίζουν τα ονόματα, τα χρήματα ή τα μπάτζετ. Παίζουν οι αθλητές, οι φιλοσοφίες, οι ομάδες με αρχές… Σίγουρα είναι ένα βήμα μπροστά αλλά κι εμείς σε όλα τα παιχνίδια, θα προσπαθήσουμε να διεκδικούμε τη νίκη».

Τι μπάσκετ θα δούμε φέτος από τη Νίκη Αμαρουσίου;
«Το καλοκαίρι αποκτήσαμε παιδιά τα οποία θέλουμε να μπορούν να τρέχουν γρήγορα, να σκέφτονται  γρήγορα, να αποφασίζουν γρήγορα. Θέλουμε να έχουμε αυτή την εικόνα μέσα στο γήπεδο. Είναι παιδιά τα οποία συμπληρώνει ο ένας τον άλλον, ταίριαξαν σαν χαρακτήρες και προσωπικότητες μεταξύ τους. Στοχεύσαμε πολύ σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε τυχεροί, πήραμε τους παίκτες που θέλαμε! Θα προσπαθήσουμε σε κάθε παιχνίδι να διεκδικούμε το ροζ φύλλο. Άλλες φορές θα τα καταφέρουμε, άλλες όχι. Αυτό όμως δεν θα μας βγάζει  από τον στόχο, να είμαστε δηλαδή ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα…».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (2ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Στον τελικό ανόδου πέρασε το Πικέρμι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα. Το εισιτήριο για τον τελι…