Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Χίμκι – Παναθηναϊκός 76-78

Χίμκι – Παναθηναϊκός 76-78

ioannis papapetrou panathinaikos khimki

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Χίμκι με 78-76. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αποδεκατισμένοι, αλλά κατάφεραν να πάρουν το σπουδαίο διπλό. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ εξαιρετική παρουσία είχαν Παπαγιάννης και Μήτογλου. Μοιραίος ο Μπέρτανς, που αστόχησε στο φινάλε.

Ο Ζακ Όγκαστ «έσπασε» το ρόδι στο ματς, καθώς σκόραρε 1 λεπτό μετά το τζάπολ και έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά «ψαχνόντουσαν», με αποτέλεσμα το σκορ να είναι πολύ χαμηλό (1-2). Οι «πράσινοι» σιγά σιγά βρήκαν τα πατήματα τους και κατάφεραν να πάρουν διαφορά τριών πόντων με γκολ-φάουλ του Λευτέρη Μποχωρίδη (5-8).

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να προηγηθεί με 8 πόντους (7-15). Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί αμυντικά και ο μόνος παίκτης των γηπεδούχων, που είχε σκοράρει, ήταν ο Μπούκερ. Ο Αμερικανός ήταν ο κορυφαίος για τη Χίμκι και αποτελούσε τη μοναδική απειλή για τους φιλοξενούμενους (9-17). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και με τρίποντο του Μήτογλου προηγήθηκε με double score (11-22).

Xίμκι έδειξε σημάδια ζωής, αλλά ήταν μονοδιάστατη. Η ρωσική ομάδα περνούσε συνεχώς την μπάλα μέσα και ήταν αποτελεσματικό αυτό, καθώς ο Μπούκερ από το πρώτο δεκάλεπτο είχε 11 πόντους (17-24). Οι «πράσινοι» πάντως είχαν τον πλήρη έλεγχο στην πρώτη περίοδο και ήταν εκπληκτικοί στην άμυνα, καθώς δεν δέχθηκε ούτε ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα στα πρώτα λεπτά άλλαξε. Η Χίμκι αποφάσισε να παίξει άμυνα και κράτησε τον Παναθηναϊκό χωρίς καλάθι για 2.30′ λεπτά. Η ρωσική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε και έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους (20-24). Ο Γιώργος Βόβορας έριξε στη μάχη τον Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος πρόσφερε πολύτιμες λύσεις. Ο Αμερικανός χτύπησε μέσα στη ρακέτα, έφθειρε τους αντιπάλους του και βοήθησε τους «πράσινους» να χτίσουν ξανά διαφορά εννιά πόντων (20-29).

Παναθηναϊκός έκανε θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (9 επιθετικά), αλλά πέταγε στα σκουπίδια τις δεύτερες επιθέσεις, καθώς έκανε σωρεία λαθών. Οι «πράσινοι» είχαν 9 λάθη σε 15 λεπτά, αλλά οι απουσίες της Χίμκι ήταν εμφανείς, με αποτέλεσμα το τριφύλλι να κρατάει τα ηνία του σκορ (22-31). Η ρωσική ομάδα το γύρισε στη ζώνη, αλλά στην πρώτη φάση την «έσπασε» ο Μπεν Μπέντιλ (25-33). Ο Μπούκερ φορτώθηκε με τρία φάουλ και ενώ θα περιμέναμε ο Παναθηναϊκός να ανεβάσει τη διαφορά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Ο Μπέρτανς αποφάσισε να βγει μπροστά και με συνεχόμενες διεισδύσεις «έσπασε» την άμυνα του Παναθηναϊκού και έφερε το ματς στα ίσια (33-33). Η άμυνα ζώνης της ρωσικής ομάδας έπαιξε καθοριστικό ρόλο και περιόρισε τους φιλοξενουμένους. Οι «πράσινοι» είχαν πρόβλημα στην κυκλοφορία και στη δημιουργία (4 ασίστ) και γι αυτό κόλλησε επιθετικά και κυρίως σκόραρε με ατομικές ενέργειες (36-35). Ο Παναθηναϊκός έκλεισε μπροστά το πρώτο ημίχρονο (39-41), αλλά σίγουρα ο Γιώργος Βόβορας δεν ήταν ευχαριστημένος με την εικόνα της ομάδας του.

Oι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς πέτυχαν δύο συνεχόμενα τρίποντα με τους Μήτογλου και Νέντοβιτς (43-47). Παράλληλα, τα καλά νέα ήταν περισσότερα, καθώς ο Τίμα φορτώθηκε με το τέταρτο προσωπικό του φάουλ και αποσύρθηκε στον πάγκο. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα εύστοχες στην τρίτη περίοδο και με συνεχόμενα εύστοχα σουτ δύο και τριών πόντων «βομβάρδιζαν» τα δύο καλάθια (51-51).

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν προβλήματα στην κυκλοφορία και η Χίμκι με τον Ζάιτσεφ, ο οποίος ανέλπιστα έκανε καλή δουλειά, πέρασε μπροστά στο σκορ ύστερα από αρκετή ώρα (53-51). Ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, δεν είχε καθαρό μυαλό και δεν έβρισκε λύσεις επιθετικά (57-52). H ρωσική ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο στο ματς, αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα μεγάλο τρίποντο κράτησε σε απόσταση αναπνοής το τριφύλλι (62-59).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν εκπληκτικός στο τέταρτο δεκάλεπτο και με συνεχόμενα καλαθια έφερε το ματς στα ίσια (65-65). Το ματς στη συνέχεια ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ (70-71). O Mίκι πήρε την σκυτάλη από τον Μπούκερ και με εξαιρετική παρουσία σε άμυνα και επίθεση έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Χίμκι (73-71). Ο Παπαγιάννης απάντησε στον Αμερικανό και ισοφάρισε σε 73-73.

Ο Παπαπέτρου συνέχισε την εκπληκτική δουλειά, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, σκόραρε και πήρε μάλιστα και το φάουλ (73-76). Οι φιλοξενούμενοι ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα, καθώς κράτησαν τους γηπεδούχους χωρίς σκορ για περισσότερα από 3 λεπτά. Η Χίμκι στην επόμενη φάση αστόχησε και αμέσως έκανε φάουλ στον Φόστερ 36” πριν το φινάλε. Ο Αμερικανός ευστόχησε και στις δύο (73-78), αλλά ο Μπέρτανς 27” πριν το τέλος ευστόχησε σε ένα απίστευτο τρίποντο και έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους (76-78).

Ο Μπέρτανς ήταν ο μοιραίος για την ομάδα του, καθώς αστόχησε στο τελικό σουτ και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 78-76.

Τα δεκάλεπτα: 17-24, 39-41, 62-59, 76-78
Χίμκι (Κουρτινάιτις): Τίμα 9 (1), Καράσεφ 3, Ζάιτσεφ 11 (1), Βιάλτσεφ, Μπαράσκοφ, Μόνια 3 (1), Βορόνοφ, Μπούκερ 15 (7ριμπ.), Γερέμπκο 9 (9ριμπ.), Μπέρτανς 14 (1), Μίκι 12
Παναθηναϊκός (Βόβορας): Παπαγιάννης 6, Μποχωρίδης 10 (1), Όγκαστ 4, Παπαπέτρου 16 (8ριμπ.), Δίπλαρος, Κασελάκης, Καλαϊτζάκης 2, Φόστερ 10, Περσίδης, Νέντοβιτς 7 (1), Μήτογλου 12 (9ριμπ.), Μπέντιλ 11

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/4)

Τα φώτα στο ΣΕΦ Ένα παιχνίδι περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (18/4). Συγκεκρ…