Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Basket League: Πρωταγωνιστές οι Έλληνες!

Basket League: Πρωταγωνιστές οι Έλληνες!

kavvadas iraklis

Η Basket League έκανε τζάμπολ χθες (24/10) για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, με τη διεξαγωγή τεσσάρων αναμετρήσεων. Οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους, καθώς τρεις από τις τέσσερις ομάδες κατάφεραν να υπερασπιστούν την έδρα τους και μόνο η ΑΕΚ μπόρεσε να φύγει με το “διπλό” από την έδρα του Ιωνικού.

Το στοιχείο που ξεχώρισε στα πρώτα παιχνίδια της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι ότι πρωταγωνιστές των ομάδων ήταν κατά κύριο λόγο οι Έλληνες παίκτες κι όλα αυτά σ’ ένα πρωτάθλημα που τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τα τελευταία χρόνια έχουν οι ξένοι, τους οποίους κι εμπιστεύονται περισσότερο οι προπονητές.

Σε αντίθεση με τις τελευταίες σεζόν, την πρώτη αγωνιστική τουλάχιστον την… μπαγκέτα την είχαν οι Έλληνες παίκτες.

Πρώτοι και καλύτεροι οι Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Βασίλης Καββαδάς.

Ο πολύπειρος φόργουορντ/σέντερ οδήγησε το Περιστέρι στη νίκη επί του Κολοσσού, μετρώντας 27 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο δυναμικός σέντερ του Ηρακλή έβαλε στα καλάθια τον ΠΑΟΚ με 13 πόντους και 14 ριμπάουντ.

MVP και στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ιωνικό ήταν Έλληνας, με τον Νίκο Ζήση να οδηγεί την Ένωση στη νίκη με 15 πόντους και 5 ασίστ. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 13 πόντους σχεδόν άψογα ποσοστά ευστοχίας (4/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο,2/2 βολές).

Κι ο κορυφαίος των ηττημένων, όμως, ήταν Έλληνας, με τον Τολιόπουλο να σταματάει στους 19 πόντους.

Όσον αφορά το παιχνίδι του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Άρη, μπορεί ο Ντεβόντε Γκριν να τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του, μιας κι έκρινε το παιχνίδι με το buzzer beater τρίποντο του, ωστόσο ο Γιάννης Αγραβάνης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 15 πόντους, μένοντας για 32 λεπτά στο παρκέ.

Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο αρχηγός του Άρη, Δημήτρης Φλιώνης, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 15 πόντους και 5 ασίστ.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 90-74 (vid)

Η Ρεάλ έκανε εύκολα το 1-0 Η Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να δυσκολευτεί διατήρησε το πλεονέκτημα έ…