Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Βόβορας: “Δεν μας άρεσε η εικόνα με ΑΕΚ, να διεκδικήσουμε το Σούπερ Καπ”

Βόβορας: “Δεν μας άρεσε η εικόνα με ΑΕΚ, να διεκδικήσουμε το Σούπερ Καπ”

giorgos vovoras panathinaikos

Ο Γιώργος Βόβορας μίλησε για το πρώτο ελληνικό Σούπερ Καπ, την προετοιμασία του Παναθηναϊκού, τον ρόλο του Χάουαρντ Σαντ Ρος, τους στόχους της ομάδας, αλλά και την κακή εικόνα του “τριφυλλιού” με την ΑΕΚ,

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου για το Σούπερ Καπ:

Για το Σούπερ Καπ: «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε σε επίσημη διοργάνωση ύστερα από έξι μήνες. Μας έχει λείψει το μπάσκετ. Το Σούπερ Καπ είναι μια διοργάνωση θετική για την εξέλιξη του αθλήματος. Προετοιμαζόμαστε, ο βαθμός ετοιμότητας δεν είναι αυτός που θα είναι μέσα στη σεζόν. Θέλουμε να διεκδικήσουμε τη διοργάνωση και να έχουμε την εξέλιξη που θέλουμε. Θέλουμε να χτίζουμε τη φιλοσοφία της ομάδας μέσα από τις νίκες».

Για τον Χάουαρντ Σαντ Ρος: «Το έχουμε πει από την πρώτη μέρα πως είναι ένα εργαλείο για την ομάδα. Έμεινε 15 μέρες έξω, ήταν μια ιδιαίτερη συνθήκη. Έχουμε χρόνο, είναι πολύ έξυπνος, μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα. Η παρουσία του αφορά και την επίθεση και την άμυνα, συνδυάζει πολλά για την ομάδα. Έκανε προπόνηση χθες, θα είναι έτοιμος. Το σημαντικό είναι να βρούμε τη χημεία της ομάδας μέχρι να αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις».

Για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού και τους στόχους: «Φέτος είμαστε μια νέα ομάδα, το έχουμε πει από την πρώτη μέρα. Μέσα από τη δουλειά θέλουμε μεγάλη εξέλιξη. Έχουμε υποσχεθεί πως η ομάδα θα δίνει το 101%. Μέσα από τη δουλειά η ομάδα θα έχει την εξέλιξη που πρέπει, για να διεκδικήσει τους τίτλους που της αναλογούν. Είμαι ευχαριστημένος, στα φιλικά κάνεις δοκιμές. Παιχνίδι με το παιχνίδι πρέπει να βελτιώνεσαι. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος. Οι παίκτες γρήγορα βελτιώνονται και προσαρμόζονται στις αδυναμίες. Θέλουμε να διεκδικήσουμε το Σούπερ Καπ. Το πιο σημαντικό είναι η ομάδα να γίνεται καλύτερη. Είναι δύσκολο και για τον παίκτη και τον προπονητή να είναι έτοιμος ύστερα από έξι μήνες. Η διοργάνωση αυτή θα μας βοηθήσει, για την πρεμιέρα της Euroleague».

Για το φιλικό με την ΑΕΚ: «Τα φιλικά είναι για να βλέπεις πράγματα. Η εικόνα δεν ήταν αυτή που θέλαμε. Ήταν ένα φιλικό, δοκιμάσαμε πράγματα. Η ομάδα θα παίζει με το 101%. Δεν μας άρεσε ότι δεν τα δώσαμε όλα. Στην προετοιμασία δοκιμάζεις πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να πάρεις αυτά που θέλεις για να εξελίξεις την ομάδα και να βελτιωθεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…