Κεντρική Basket League ΑΕΚ Tο νέο “χτύπημα” της ΑΕΚ

Tο νέο “χτύπημα” της ΑΕΚ

tenerife atkins

Η ΑΕΚ δεν σταματάει να ενισχύεται ενόψει του Final 8 του Basketball Champions League. Η Ένωση συμφώνησε και με τον 28χρονο φόργουορντ/σέντερ, Ντάριον Άτκινς.

Ο Αμερικανός ψηλός βρίσκεται τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα, προκειμένου να υπογράψει και να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.

Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με τη φανέλα της Τενερίφη, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 2,4 πόντους και 2,5 ριμπάουντ, ενώ μεσούσης της σεζόν αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη γερμανική Μπάμπεργκ.

Ο Άτκινς αποφοίτησε από το Virginia το 2015 Στην τελευταία του σεζόν είχε 7,6 πόντους, 5,9 ριμπάουντ και 1,1 τάπες σε 23,9 λεπτά κατά μέσο όρο, ενώ επελέγη στην καλύτερη αμυντική πεντάδα της περιφέρειας. Το καλοκαίρι του 2015 υπέγραψε προσωρινό συμβόλαιο με τους Νικς, αλλά δεν παρέμεινε και μετακόμισε στην θυγατρική τους στην G League.

Τη σεζόν 2016/17  έπαιξε για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τη Χάποελ Χολόν και επελέγη στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος. Το 2017/18 έπαιξε στην Στρασμπούρ με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Γαλλίας και το 2018/19 επέστρεψε στη Χολόν με την οποία έφτασε στα ημιτελικά του FIBA Europe Cup.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…