Κεντρική Ασίστ Shadow Σούμποτιτς στον Over Fm 104.9: “Να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα”

Σούμποτιτς στον Over Fm 104.9: “Να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα”

Lefteris Subotic

Στην εκπομπή «Overage» με τους Γιώργο Χελάκη και Γιώργο Κογκαλίδη μίλησε ο Λευτέρης Σούμποτιτς. Ο έμπειρος τεχνικός που συνεχίζει την καριέρα του στην Τυνησία, αναφέρθηκε στην αγαπημένη του Ελλάδα, θυμήθηκε τις εποχές που κοουτσάρισε ομάδες της χώρας μας, ενώ μίλησε και για τον εξαιρετικό Λούκα Ντόντσιτς.

Δεν θα μπορούσε να μην βάλει στη συζήτηση την Ελλάδα. Μια χώρα, η δεύτερη πατρίδα του, που είναι πάντα στην καρδιά του. Με τον Λευτέρη Σούμποτιτς να επισημαίνει: «Ξεκίνησα την καριέρα μου ως προπονητής στην Ελλάδα και θα ήθελα να γυρίσω πίσω να την κλείσω. Θα την έχω πάντα την Ελλάδα στην καρδιά μου. Κατέχει ξεχωριστή θέση».

Στο παρελθόν κοουτσάρισε τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας τίτλους με τους «πράσινους». «Το δεύτερο πρωτάθλημα ήταν ακόμα πιο δύσκολο από το πρώτο με τον Παναθηναϊκό. Είχε μπει στην ομάδα το μικρόβιο του loser και αυτό θέλει δουλειά για να το αποβάλλεις».

Ένας συμπατριώτης του συνεχίζει να κάνει εκπληκτικά πράγματα στο ΝΒΑ. Ο Λούκα Ντόντσιτς δείχνει πώς το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχει αλλάξει αρκετά. Αλλά το ίδιο ισχύει και για το κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο…
«Πλέον το ΝΒΑ δεν είναι όπως παλιά, έχει αλλάξει πολύ. Όσον αναφορά στο Ντόντσιτς, χαίρομαι πάρα πολύ γιατί τον ξέρω από μικρό παιδί και είναι μεγάλο ταλέντο. Το δείχνει διαρκώς».

Τα τελευταία χρόνια ο Λευτέρης Σούμποτιτς ασχολείται με το αφρικανικό μπάσκετ. «Αυτό που μου έκανε εντύπωση με το μπάσκετ της Αφρικής είναι ότι το NBA υπέγραψε ένα συμβόλαιο με το αφρικάνικο μπάσκετ και την ομοσπονδία. Μ’ αρέσει να πηγαίνω σε ομάδες που είναι… παρθένες στο χώρο του μπάσκετ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Shadow

Δειτε επισης

Το Γενικό Προξενείο στο Σικάγο τιμά τον Νίκο Γκάλη

Ακόμα μία στιγμή αναγνώρισης και σεβασμού στον Νίκο Γκάλη. Ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί τις επ…