Κεντρική Β' Εθνική Πανιώνιος Σορώτος: «Μαύρη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ»

Σορώτος: «Μαύρη μέρα για το ελληνικό μπάσκετ»

Σορώτος

Ο Κώστας Σορώτος έκανε το δικό του σχόλιο για την αποχώρηση του Πανιωνίου από την Basket League και την επιστροφή της ομάδας στις Ερασιτεχνικές Κατηγορίες. Ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι μία μαύρη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά:

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για το Ελληνικό μπάσκετ και τον Ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Ο ιστορικός Πανιώνιος, ένα σωματείο που αντιπροσωπεύει ιδανικά και ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας, δεν θα συνεχίσει σε εθνικές κατηγορίες και δεν ξέρω καν που θα συνεχίσει.

Δεν το έπαιξα ποτέ Πανιωνάρα, δεν μου αρέσει γενικά να πουλάω οπαδιλίκι, όμως ο Πανιώνιος αποτέλεσε ένα μεγάλο κομμάτι και της δικής μου μπασκετικής διαδρομής, όχι μόνο γιατί την τριετία 1989-92 δούλεψα σε αυτό το σωματείο, με αποτέλεσμα πανελλήνια πρωταθλήματα στις ηλικιακές ομάδες και ένα πλήθος παιδιών που πλαισίωσαν την αντρική ομάδα του συλλόγου αλλά και πληθώρα άλλων συλλόγων Α1 και άλλων Εθνικών κατηγοριών. Όχι μόνο επίσης γιατί το καλοκαίρι του 2015 είχα την τιμή να αναλάβω την αντρική ομάδα του συλλόγου, σε μια πάλι πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας του και με όποιες δυνάμεις είχα, μαζί με τα παιδιά να την κρατήσουμε όρθια.

Δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι. Είναι γιατί από την αρχή της δεκαετίας του 80 έζησα, μέσα από την φιλία μας με τον Αντρέα τον Βαρίκα, τον Τάσο τον Γιάνναρο, τον Παύλο τον Κορκίδη, τον Θεόφιλο τον Καταλειφό και τον Μάκη τον Δενδρινό, πως χτίστηκε αυτή η ομάδα, πως επανδρώθηκε, πως λειτούργησε με έναν ξεχωριστό και πρωτοποριακό τρόπο και πάνω σε αυτές τις ιδέες διαμορφώθηκε και η δική μου μπασκετική και όχι μόνο σκέψη.

Επαναλαμβάνω ότι η σημερινή μέρα είναι μια μαύρη μέρα για τον Ελληνικό αθλητισμό.

Μάκαρε και Αντρέα αυτά τα νέα δεν πρέπει να τα μάθετε…».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Πανιώνιος

Δειτε επισης

Πανιώνιος: Τέλος η σεζόν για τον Βεργίνη

Την πόρτα του χειρουργείου θα περάσει ο Δημήτρης Βεργίνης. Πολύ άτυχος στάθηκε ο αρχηγός τ…