Κεντρική Διεθνή Παραιτήθηκε για να αναλάβει ακόμα μία τετραετία!

Παραιτήθηκε για να αναλάβει ακόμα μία τετραετία!

garbajosa

Την παραίτησή του υπέβαλε ο νυν πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, όπως προβλέπεται, για να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. Την απόφασή του να διεκδικήσει μία δεύτερη θητεία ανακοίνωσε ο ίδιος, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τη Δευτέρα (7/9). Καθώς η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων εξέπνευσε στις 14:00 ώρα Ελλάδας σήμερα (7/9), χωρίς να υπάρξει… ανταγωνιστής, η επανεκλογή του 42χρονου παλαίμαχου μπασκετμπολίστα είναι δεδομένη. Η νέα θητεία του Χόρχε Γκαρμπαχόσα στην προεδρία της FEB θα είναι τετραετούς διάρκειας.

Οι αρχαιρεσίες έχουν οριστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου και έως τότε χρέη προέδρου θα εκτελεί ο πρώτος αντιπρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας και πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Αραγωνίας, Χοσέ Μιγκέλ Σιέρα.

Στην ανάρτησή του, ο Γκαρμπαχόσα ανέφερε: «Μόλις παραιτήθηκα από τη θέση του πρόεδρου της FEB και θέτω εκ νέου υποψηφιότητα για επανεκλογή μου στις αρχαιρεσίες της 21ης Σεπτεμβρίου. Ήταν τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς, πολύ έντονης, αλλά και πολύ ικανοποιητικής».

Επί των ημερών του, εξάλλου, η εθνικής Ισπανίας των ανδρών αναδείχθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, το 2019, για δεύτερη φορά στην Ιστορία της, με αντίπαλο στον τελικό την Αργεντινή. Το 2006, οι Ίβηρες είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές για πρώτη φορά, με αντίπαλο την εθνική Ελλάδας στον τελικό της Σαϊτάμα και τον Χόρχε Γκαρμπαχόσα έναν εκ των πρωταγωνιστών της «Φούρια Ρόχα».

H εθνική γυναικών της Ισπανίας, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Χόρχε Γκαρμπαχόσα, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2019 και «χάλκινη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Ο Γκαρμπαχόσα είχε εκλεγεί για πρώτη φορά πρόεδρος της FEB στις 9 Ιουλίου 2016, στον δεύτερο γύρο, με 61 ψήφους έναντι 54 του Αρτούρο Αγουάδο. Είχε διαδεχθεί τον Χοσέ Λουίς Σάεθ και έγινε ο ενδέκατος πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της Ισπανίας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ ο Πιστιόλης

Ο Ανδρέας Πιστιόλης είναι ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ. Στη Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ επιστρέφει …