Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παπαπέτρου: Ο ρόλος του αρχηγού και το σχόλιο για Δίπλαρο

Παπαπέτρου: Ο ρόλος του αρχηγού και το σχόλιο για Δίπλαρο

ioannis papapetrou panathinaikos

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στη Media Day για τη νέα σεζόν του Παναθηναϊκού. Ο νέος ηγέτης του “τριφυλλιού” μίλησε για τον ρόλο του ως αρχηγός της ομάδας, ενώ αναφέρθηκε στην παρουσία του Δίπλαρου, αλλά και στις άδειες εξέδρες.

«Θα είμαστε μια πολύ αθλητική ομάδα. Έχουμε πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και αυτό μας δίνει την δυνατότητα να βγάζουμε φουλ ενέργεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Η ταυτότητα της ομάδας μας ξεκινάει από την άμυνα. Έχουμε παίκτες σκληρούς, έχουμε παίκτες που ξέρουν να υπηρετούν αυτό το πλάνο. Και το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν πολύ στο κλίμα ενότητας στην ομάδα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό», δήλωσε αρχικά ο Παπαπέτρου.

Για τον ρόλο του ως αρχηγός της ομάδας: «Είναι μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως όλοι έχουν τον ρόλο τους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Μπορεί κάποιες φορές να επικεντρωνόμαστε σε έναν παίκτη ξεχωριστά αλλά αυτό δεν είναι σημαντικό. Ακόμα και ο 15ος και 16ος παικτης μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία μέσα στην ομάδα. Συζητούσαμε για τον Δίπλαρο ο οποίος είναι εξαιρετικός στις προπονήσεις και η παραμονή του μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική. Ο ρόλος του αρχηγού είναι πολύ σημαντικός. Του… άτυπου υπαρχηγού εξίσου. Του παίκτη εκείνου που θα φτιάξει το κλίμα στα αποδυτήρια άλλο τόσο. Όλοι μαζί πρέπει να ηγηθούμε. Εγώ είμαι απλά ο αρχηγός».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει μέταλλο να ανταπεξέλθει στα δύσκολα:«Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα και σίγουρα δεν μπορώ να προβλέψω αν έχουμε το μέταλλο. Αυτό έχει να κάνει με την εμπιερία του κάθε παίκτη, αλλά και με το από τι είναι φτιαγμένος. Έχουμε σκληρά παιδιά. Έχουμε παίκτες που στα δύσκολα θα βγουν μπροστά για να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οι συμπαίκτες μου βλέπουν πολύ σοβαρά το μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για τις άδειες εξέδρες: «Εμάς ίσως μας επηρεάζει περισσότερο από άλλες ομάδες γιατί το ΟΑΚΑ είναι η καλύτερη, ή από τις καλύτερες έδρες της Ευρώπης. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι καιροί είναι περίεργοι. Στην αρχή σίγουρα θα είναι δύσκολα. Μακάρι μετά να βρεθεί το εμβόλιο και να αλλάξουν τα δεδομένα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Σημαντικό ότι ο Παπαπέτρου έπαιξε με αυτοπεποίθηση»

Αποθέωσε τον Παπαπέτρου ο Αταμάν. Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Προμηθέα με 93-62 και έκλε…