Κεντρική Basket League Προμηθέας Πατρών Ο «αντί-σταρ» Ντάνι Αγκμπελέσε (vids)

Ο «αντί-σταρ» Ντάνι Αγκμπελέσε (vids)

danny agbelese

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε το 2015 ταξίδεψε πρώτη φορά στη χώρα μας, προκειμένου να αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και το Ρέθυμνο. Από τότε ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής έχει αλλάξει τέσσερις ομάδες στην Ελλάδα και όπου έχει αγωνιστεί, έχει αφήσει το στίγμα του και έχει ξεχωρίσει.

Η «πρώτη» φορά στην Ευρώπη

Η Ελλάδα και το Ρέθυμνο ήταν η πρώτη μπασκετική στέγη του Ακμπελέσε στην Ευρώπη. Ο 30χρονος σέντερ τη σεζόν 2014-2015 ξεκίνησε στην μεξικανική Γουαδαλαχάρα, πριν μεταπηδήσει στην κρητική ομάδα.
Η παρουσία του στο Ρέθυμνο αποδείχθηκε μικρή, καθώς αγωνίστηκε ελάχιστα και αποχώρησε. Το τέλος της σεζόν 2014-2015 τον βρήκε στην Ισπανία και την Club Ourense Baloncesto.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα

Ο Αγκμπελέσε δεν «άντεξε» πολύ μακριά από τη χώρα μας και τη σεζόν 2018-2019 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο 30χρονος αποδέχθηκε την πρόταση του Χολαργού και αγωνίστηκε στην Basket League με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη.

O πρώην παίκτης του Ρεθύμνου με το «καλημέρα» ξεχώρισε στο ελληνικό πρωτάθλημα και αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων παικτών του Χολαργού, που εκείνη τη σεζόν τερμάτισε στην 8η θέση της κανονικής περιόδου και στα playoffs αποκλείστηκε από την ΑΕΚ.

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε έκανε «όργια» και έβαλε δύσκολα στους αντίπαλους σέντερ, που τον κόντραραν. Ο 30χρονος τη σεζόν 2018-2019 μέτρησε συνολικά 8.3 πόντους, 7.1 ριμπάουντ, 1.8 μπλοκ και 0.7 ασίστ. Τα νούμερα ήταν εξαιρετικά και αποδεδειγμένα ήταν ένας από τους παίκτες, που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Η εμπιστοσύνη του Άρη Λυκογιάννη και ο Κολοσσός Ρόδου

Ο Άρης Λυκογιάννης εμπιστευόταν με κλειστά μάτια τον Αγκμπελέσε και γι αυτό τον λόγο τον πήρε μαζί του την ερχόμενη χρονιά στον Κολοσσό Ρόδου. Ο 30χρονος πήρε τη «φανέλα του βασικού» σπίτι του και για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ήταν εκ των κορυφαίων σέντερ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα και ήταν πρωταγωνιστής σε άμυνα και επίθεση. Ο πρώην παίκτης του Χολαργού ανέβασε τον μέσο όρο του στην επίθεση (9.8 πόντους), ενώ ακόμη είχε 5.0 ριμπάουντ, 1.3 μπλοκ και 0.9 ασίστ.

Next station Προμηθέας Πάτρας και πρώτος τίτλος

Το φετινό καλοκαίρι ο Αγκμπελέσε αποφάσισε να φορέσει τη φανέλα ακόμη μίας ελληνικής ομάδας. Συγκεκριμένα, ο Προμηθέας Πάτρας τον έκανε δικό του και ο ίδιος φρόντισε να ανταποδώσει με το καλημέρα την εμπιστοσύνη της διοίκησης της πατρινής ομάδας και του Μάκη Γιατρά.

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε συμμετείχε με τον Προμηθέα Πάτρας στο Super Cup και ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του στην κατάκτηση του τροπαίου. Κόντρα στην ΑΕΚ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει (5 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 μπλοκ), αλλά στον τελικό ήταν όλα τα λεφτά.

Συγκεκριμένα ο Αμερικανός σέντερ κόντρα στο Περιστέρι σημείωσε 16 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ, έκανε 3 κοψίματα και συγκέντρωσε 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ντάνι Αγκμπελέσε έδειξε (και) στον Προμηθέα Πάτρας ότι είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες, που αγωνίζεται στην Ελλάδα. Ο 30χρονος μπορεί να μην είναι το σούπερ όνομα, αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα «παιδιά» τον προπονητών. Ο Αγκμπελέσε σε κάθε παιχνίδι φροντίζει να δίνει το 100% του και κάνει την «βρώμικη» δουλειά και αυτά τα στοιχεία τον κάνουν να είναι ένα υπερπολύτιμο γρανάζι στις ομάδες, που αγωνίζεται.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Προμηθέας Πατρών

Δειτε επισης

Μπάνκι: «Είναι επάξια στην δεύτερη θέση ο Παναθηναϊκός

Στην ποιότητα του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Λούκα Μπάνκι. Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει …