Κεντρική Elite League Η ένσταση της ΕΟΚ, η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και το αίτημα αναβολής του αγώνα Κυπέλλου

Η ένσταση της ΕΟΚ, η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και το αίτημα αναβολής του αγώνα Κυπέλλου

aker apollon patras

Στην υπόθεση με τον Αλεξ Ακερ ο Απόλλωνας έχει σύμμαχο την ΕΟΚ, η οποία κατέθεσε ένσταση στη FIBA κατά της απόφασης της να της επιβάλλει πρόστιμο 20.000 ευρώ στην Ομοσπονδία υποστηρίζοντας ότι κακώς επέτρεψε στους «μελανόλευκους» να κάνουν μεταγραφές αφού υπάρχει σε βάρος τους το απαγορευτικό (ban).

Ουσιαστικά με την ένστασή της η ΕΟΚ επιζητά την αναψηλάφηση της υπόθεσης και να μπει η FIBA στην ουσία. Ποια είναι αυτή; Οπως υποστηρίζει ο Ερασιτέχνης Απόλλων, που τρέχει την ομάδα, δεν οφείλει σεντ στον Ακερ γιατί πολύ απλά δεν είχε συνάψει καμία απολύτως σύμβαση μαζί του. Συνεπώς θα πρέπει να αρθεί το ban που του έχει επιβληθεί.

Παράλληλα η ΕΟΚ επιχειρεί να αρθεί το ban για να διαγραφεί το πρόστιμο που της επιβλήθηκε και να αποφύγει και η ίδια παρόμοιες κυρώσεις στο μέλλον (πρόστιμο 20.000 ευρώ για κάθε μεταγραφή παίκτη που η FIBA θα θεωρεί ότι λόγω ban θα πρέπει να απαγορευτεί) όσο δεν θα υπάρχει τελεσίδικη απόφαση.

Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες ακόμη και ο Δικαστής της FIBA που επιμελήθηκε την υπόθεση Ακερ στο σκεπτικό του, το οποίο βρίσκεται μεταφρασμένο στα χέρια των ανθρώπων του ΑΣ Απόλλων, αναγνωρίζει ότι ΑΣ Απόλλων και ΚΑΕ είναι διαφορετικές οντότητες. Τώρα πως ενώ αναγνωρίζει ότι πρόκειται για διαφορετικές οντότητες επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών στον ΑΣ Απόλλων είναι κάτι που σίγουρα χρήζει διερεύνησης.

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΑΣΕΑΔ

Από τον ΑΣ Απόλλων κατατέθηκε χθες η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ σε βάρος της απόφασης της ΕΟΚ για μη έκδοση δελτίων στους νεοαποκτηθέντες.Ταυτόχρονα κατατέθηκε αίτημα αναβολής του παιχνιδιού του Κυπέλλου με τον Οίακα έως ότου να εκδικαστεί η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ. Στον ΑΣ Απόλλων θεωρούν ότι το ΑΣΕΑΔ θα εκδικάσει άμεσα την υπόθεση ίσως και την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: pelop.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Elite League: Τα αποτελέσματα των play off/play out

Το 2-1 έκανε ο Πανιώνιος. Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα των play off/play out. Ο Πανιώνι…