Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Γαλατσόπουλος: “Ο Ολυμπιακός θα είναι μαζί μας τη νέα σεζόν”

Γαλατσόπουλος: “Ο Ολυμπιακός θα είναι μαζί μας τη νέα σεζόν”

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος τόνισε πως η Basket League θα ξεκινήσει κανονικά στις 10 Οκτωβρίου, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί κανονικά στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για το Super Cup: «Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες και τις ομάδες, που αγκάλιασαν την πρότασή μου. Είναι ένας θεσμός σε ευρωπαϊκά επίπεδα, θέλουμε γεμάτα γήπεδα με οικογένειες και παιδιά».

Για την νέα σεζόν: «Σίγουρα, θα δούμε πολλές αλλαγές. Ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο, έχουμε περάσει τους νέους κανόνες. Πάμε σε μια νέα εποχή».

Για την αδειοδότηση των ομάδων: «Η αδειοδότηση εξαρτάται από την ΕΕΑ. Σήμερα τέσσερις ομάδες πήραν άδεια. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα δούμε και για τις επόμενες ομάδες».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος και την επικείμενη συμφωνία με την ΕΡΤ: «Το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 10 Οκτωβρίου. Θέλω δημόσια να ευχαριστήσω την ΕΡΤ, που δείχνει το Super Cup και το βλέπει όλη η Ελλάδα. Είμαστε πολύ κοντά στο να τελειώσουμε τη συμφωνία για τα επόμενα χρόνια και για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια να είμαστε όλοι μαζί στην ΕΡΤ, σε ένα κανάλι».

Για τον αριθμό των ομάδων στο πρωτάθλημα: «Σήμερα που μιλάμε είμαστε 13. Από εκεί και πέρα εξαρτάται από την ΕΕΑ και τον έλεγχο των ομάδων».

Για την απουσία του Ολυμπιακού από την Basket League: «Έχει συζητηθεί, είναι πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ. Πιστεύουμε πως θα είναι μαζί μας την νέα σεζόν».

Για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Συζητιέται με την Πολιτεία. Είναι κακή η στιγμή λόγω των κρουσμάτων. Είμαστε σε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τον κ. Χαρδαλιά. Περιμένουμε τον κόσμο στα γήπεδα, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Για το All Star Game της νέας σεζόν: «Θα επιδιώξουμε να το κάνουμε. Φυσικά, θα δούμε και τις συνθήκες πώς θα είναι, για να έχουμε και τον κόσμο και τις οικογένειες μέσα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

ΕΣΑΚΕ σε Γιατρά: «Περαστικά κόουτς, είμαστε στο πλευρό σου»

Έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στον Μάκη Γιατρά. Στο πλευρό του Μάκη Γιατρά στέκεται ο ΕΣΑΚΕ…