Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Γαλατσόπουλος: “Η ΕΡΤ θα είναι το αποκλειστικό τηλεοπτικό σπίτι της Basket League”

Γαλατσόπουλος: “Η ΕΡΤ θα είναι το αποκλειστικό τηλεοπτικό σπίτι της Basket League”

galatsopoulos maska

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το Σούπερ Καπ, τόνισε ότι η ΕΡΤ θα είναι αποκλειστικό σπίτι της Basket League για αρκετά χρόνια ακόμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ:

“Μετά την οριστική διακοπή της Basket League της περσινής σεζόν λόγω του Covid 19, το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ πήρε δύο σημαντικές αποφάσεις που στόχο έχουν την περαιτέρω αναβάθμιση του επαγγελματικού μπάσκετ μέσα σε μία περίοδο κρίσης που προκαλεί η πανδημία. Η πρώτη ήταν να θεσπιστούν αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, η τήρηση των οποίων από εδώ και πέρα θα ελέγχεται από τον ΕΣΑΚΕ, από τις ίδιες τις ΚΑΕ και τους ιδιοκτήτες τους, που ματώνουν καθημερινά για να παραμείνουν στην Basket League και σε υψηλό επίπεδο.

Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με την ψήφιση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, στο οποίο περιλήφθηκαν οι διατάξεις του ΕΣΑΚΕ και σκοπό έχουν την διαφύλαξη του υγειούς ανταγωνισμού κάτι που κρίνεται απαραίτητο για να ανταμειφθούν οι συνεπείς ιδιοκτήτες και να προσελκύσουμε νέους επενδυτές. Η δεύτερη απόφαση ήταν να δημιουργήσουμε έναν νέο θεσμό εναρμονισμένο με τα ευρωπαϊκά πρότυπα που θα έχει χαρακτήρα γιορτής και ο οποίος θα αποτελεί την ιδανική εκκίνηση για τη νέα αγωνιστική περίοδο, με αυτούς του στόχους στο μυαλό μας θεσπίσαμε το Σούπερ Καπ.

Φέτος κάνουμε το πρώτο βήμα για να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον. Ευχόμαστε του χρόνου να υπάρχει φίλαθλο κοινό και να δημιουργηθεί όμορφη ατμόσφαιρα. Οι ίδιες οι ομάδες έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να κάνουμε τολμηρά βήματα και να αφήσουμε πίσω μας το παρελθόν. Το μέλλον είναι να χαιρόμαστε το μπάσκετ και τον αθλητισμό. Η ΕΡΤ θα μεταδώσει τις αναμετρήσεις του Σούπερ Καπ και θα δώσει μετά από έξι μήνες αποχής την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επαγγελματικό μπάσκετ. Πιστεύω ότι η ΕΡΤ θα είναι αποκλειστικό σπίτι της Basket League για αρκετά χρόνια ακόμα, προκειμένου να κάνουμε μία νέα αρχή στο πρωτάθλημα”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …