Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Euroleague: Σπανούλης και Πρίντεζης μίλησαν για “το καλάθι της δεκαετίας”

Euroleague: Σπανούλης και Πρίντεζης μίλησαν για “το καλάθι της δεκαετίας”

printezis spanoulis

Μια στιγμή, ένα ολόκληρο ευρωπαϊκό τρόπαιο! Η συνεργασία του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη χάρισε στην ομάδα του Πειραιά τότε το 2ο της ευρωπαϊκό και οι δύο παίκτες που βρίσκονται ακόμα στο λιμάνι τους, κλήθηκαν να σχολιάσουν αυτά τα ιστορικά δευτερόλεπτα.

Πρώτος μίλησε ο σκόρερ, Γιώργος Πρίντεζης, που με το περίφημο πλέον “πεταχτάρι” του είχε στείλει στα ουράνια τον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Γνώριζα πως έμεναν 7-8 δευτερόλεπτα. Με τον κόουτς Ίβκοβιτς όλη τη σεζόν παίζαμε γρήγορα και προσπαθούσαμε να σκοράρουμε στα πρώτα δευτερόλεπτα, οπότε για μας 7 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά. Δεν φοβήθηκα. Για αυτό παίζουμε μπάσκετ και αναζητάμε τέτοια καταστάσεις, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τίτλο.

Χωρίς την πάσα του Σπανούλη ίσως η ιστορία να ήταν διαφορετική, η ομάδα είναι πάνω από όλους. Πάντα η ομάδα νικάει. Δώσαμε χαρά στους οπαδούς μας και αυτό είναι κάτι που μας έδωσε ενέργεια για να συνεχίσουμε».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης που ήταν ο άνθρωπος που έδωσε στον Γιώργο την ασίστ, είπε:

«Όλα τα παιδιά απέδειξαν πόσο σπουδαίοι παίκτες ήταν και έβαλαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή ενώ κάναμε ευτυχισμένους τους εαυτούς μας και τους εκατομμύρια οπαδούς μας.

Ήταν απίστευτο, κανείς δεν περίμενε να κατακτήσουμε τη Euroleague. Στην αρχή της σεζόν είχαμε προβλήματα και σκαμπανεβάσματα, όμως καταφέραμε κάτι σπέσιαλ και επέστρεψε η ομάδα στην κορυφή μετά από 15 χρόνια. Κανείς δεν μας περίμενε, αλλά παίξαμε καλό μπάσκετ.

Ο τίτλος αυτός μας έδωσε κουράγιο και μάς έκανε φιλόδοξους. Ανέβηκε η ψυχολογία μας, η ομάδα ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες της Ευρώπης ξανά. Όταν χάνεις συνέχεια πέφτει η ψυχολογία σου, όταν νικάς όλοι είναι χαρούμενοι και με αυτοπεποίθηση. Γι’ αυτό κατακτήσαμε τη Euroleague και την επόμενη σεζόν. Πιστεύαμε ο ένας στον άλλον».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ζντο… παρουσία του αρχηγού (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά το ματς με την Μπαρτσελόνα έκανε βιντεοκλήση με τον Παπανικολάου. Ο Ολυμ…