Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ Το μπάσκετ βουλιάζει κι εκείνοι παίζουν «περνά περνά η μέλισσα»

Το μπάσκετ βουλιάζει κι εκείνοι παίζουν «περνά περνά η μέλισσα»

zobanakis galatsopoulos vasilakopoulos

Η είδηση της ημέρας είναι ότι παραιτήθηκε ο Κωστής Ζομπανάκης. Καμία είδηση. Όσοι μάς διαβάζουν επιμελώς γνώριζαν από τις 11/07 (πατήστε εδώ) ότι ο Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Ανάπτυξης είχε αποτύχει σε όσα έθεσε ως βασικούς άξονες, ώστε να αλλάξει πρόσωπο ο ΕΣΑΚΕ. Το πρωτάθλημα βουλιάζει κι ο Κρητικός παράγοντας επέλεξε για δεύτερη φορά σε μικρό χρονικό διάστημα να… πηδήξει πρώτος από το καράβι.

Από τις 05/06 είχαμε καταθέσει άποψη κι είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας, για το κατά πόσο αυτό το εγχείρημα θα μπορούσε να αλλάξει το στάτους κβο. Πώς ένας άνθρωπος, λέγαμε και τότε, που δεν κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την ομάδα του, θα μπορούσε να διορθώσει τα κακώς κείμενα στον ΕΣΑΚΕ. Όμως το πρόβλημα δεν είναι ο Ζομπανάκης, μακάρι να ήταν αυτό, θα τον εξοστρακίζαμε και θα είχαμε βρει την υγειά μας.

Κανένας Ζομπανάκης, κανένας Γαλατσόπουλος, αλλά και πολύ καλύτεροι αυτών, δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι, αν δεν αλλάξει η βάση πάνω στην οποία πατά η Basket League.

• Δεν υπάρχει περίπτωση το πρωτάθλημα να αποκτήσει ενδιαφέρον δίχως τον Ολυμπιακό.
• Δεν υπάρχει περίπτωση το πρωτάθλημα να αποκτήσει ενδιαφέρον με αυτή την ΚΕΔ/ΕΟΚ.
• Δεν υπάρχει περίπτωση το πρωτάθλημα να αποκτήσει ενδιαφέρον με αυτή την ΟΔΚΕ.
• Δεν υπάρχει περίπτωση το πρωτάθλημα να αποκτήσει ενδιαφέρον όσο κάνει κουμάντο η ΕΟΚ του Βασιλακόπουλου.

Όλα αυτά είναι γνωστά, τα λέγαμε από την πρώτη στιγμή, που το #mexritelous -θεωρήσαμε πως θα- μπορούσε να δώσει ευκαιρία για δομικού χαρακτήρα αλλαγές. Το 13-1 δεν ήταν το λιγότερο κακό. Ακολούθησε το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα, για να μην πληρώνουν οι άφραγκοι εκατομμυριούχοι. Ακολούθησε η ανάδειξη πρωταθλητή, δίχως να υπάρχει αντίστοιχος υποβιβασμός. Ακολούθησε η αύξηση των ομάδων της Basket League, η οποία στην πράξη έγινε μείωση. Το χειρότερο;

Την ώρα που ο κόσμος καίγεται, καθένας βάζει τα προσωπικά του πάνω από την ίδια τη λίγκα. Γράψαμε από τις 16/07 (δείτε εδώ) για τον παρασκηνιακό «πόλεμο» για την καρέκλα, για τους νέους συνεργάτες που ήθελε να βάλει στον ΕΣΑΚΕ ο Ζομπανάκης, τη στιγμή που δεν υπάρχουν λεφτά για τους υπάρχοντες. Τακτικισμοί, παιχνίδια εξουσίας, στον ΕΣΑΚΕ που βαράει κανόνι, στον ΕΣΑΚΕ της ανυποληψίας.

Την ώρα που καίγεται το σύμπαν, οι… «συμπεθέρες» τσακώνονται για το ποια φτιάχνει καλύτερα ντολμαδάκια. Αλλά, θα μου πείτε, αν είχαν διαφορετική συμπεριφορά, θα φτάναμε σε αυτό το σημείο; Παραφράζω σχετικό τσιτάτο: «Ο ΕΣΑΚΕ έχει τους παράγοντες που του αξίζουν». Το μπάσκετ είναι εθνικό σπορ, αλλά οι άνθρωποι που το κρατούν στα χέρια τους μετρήθηκαν, ζυγίστηκαν και φάνηκαν ελλιποβαρείς.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…