Κεντρική Ασίστ Η γωνιά του κόουτς Ο Καναδάς αλλάζει το ΝΒΑ!

Ο Καναδάς αλλάζει το ΝΒΑ!

raprots restart

galanis dimitris small1Ζεσταίνεται η κατάσταση, όμορφα παιχνίδια, νέοι ήρωες «on the block» και προετοιμαζόμαστε για συναρπαστικά… play off in the Bubble. Lakers quite loose, Ράπτορς αγριεμένοι, μα -όπως έχω ξαναπεί κι ας είναι υποκειμενικό- οι Ράπτορς είναι η καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ. Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί με επιβεβαιώνει ο Λεμπρόν Τζέιμς, o οποίος μετά το παιχνίδι δήλωσε ότι «τα media πιθανώς δεν έχουν δώσει εύσημα στην ομάδα των Ράπτορς, γιατί ο Λέοναρντ Καουάι έφυγε, μα οι υπόλοιποι παίκτες ξέρουν σε τι ομάδα είναι».

Ας σταθούμε λίγο στους Ράπτορς, γιατί τους ξέρω αρκετά καλά και τους θαυμάζω απεριόριστα. Είναι η καλύτερη win perc. team (.723) Τους θεωρούν:
• Defensing champs.
• Best Coached Team.
• One of the Best Managed Team.

O Κάιλ Λόουρι είναι αρχηγός και προπονητής, μέσα κι έξω από το γήπεδο. Απελευθερώνεται με την παρουσία στην πεντάδα του Φρεντ Βανβλίτ και… τρελαίνεται να βοηθά σε σημαντικούς τομείς του παιχνιδιού, όπως το ριμπάουντ, οι έξτρα βοήθειες στη άμυνα, τα «fake screens» κτλ.

Δεν χρειάζεται να γράψω για την ποιότητα του Πασκάλ Σιακάμ και την έφεση του στη δημιουργία. Από πίσω έρχεται φορτσάτος ο Ογκούγκουα Ανουνόμπι και μαζί με τους έμπειρους Μαρκ Γκασόλ, Νόρμαν Πάουελ, Σερζ Ιμπάκα, συνθέτουν μία ομάδα πολύ πολύ μοντέρνα κι έτοιμη για όλα στα πλέι οφ ομάδα.

Οι Ράπτορς έχουν αλλάξει το παιχνίδι στο ΝΒΑ, υλοποιούν νέες ιδέες και με ασφάλεια θα σας πω ότι έχουν τον μεγαλύτερο δείκτη συνεργασίας κι αποδοτικότητας μεταξύ των μελών του προπονητικού σταφ. Front Desk ισχυρότατο, ευρηματικό, δεν φοβάται την καινοτομία, μα φροντίζει να αξιοποιεί το ταλέντο και το ελεύθερο πνεύμα. Αυτό σημαίνει Καναδάς.

Η παρουσία του κόουτς Σκαριόλο στην ομάδα έχει ήδη αναβαθμιστεί από τα Χριστούγεννα, υπήρξε πρόταση από άλλη ομάδα να γίνει πρώτος προπονητής, η οποία «απορροφήθηκε» από τους Ράπτορς με αναβάθμιση συμβολαίου. Γενικότερα, ο φορέας θα παίξει σημαντικό ρόλο στο ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια. Το επόμενο διάστημα θα βγει με πολλά χρήματα διαθέσιμα στο salary cup και θα στοχεύσει πολύ ψηλά.

Κατ’ άλλα:
• Warren shocked the bubble με τους 53!! πόντους του
• Μας αρέσει το Μαϊάμι και συμπαθούμε το τρόπο παιχνιδιού από τους Κέιλι Ολίνικ και Τάιλερ Χέρο.
• Το πιθανό ζευγάρι Ιντιάνα – Μαϊάμι θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.
• Οι… δικοί μας Κλίπερς αντέδρασαν, διαλύοντας τους Πέλικανς, παίζοντας άμυνα που τσάκιζε κόκκαλα για τρεις περιόδους.
• Ουίζαρντς με πολλές απουσίες, το πάλεψαν (Τόμας Μπριάντ 30π., 13ριμπ.) απέναντι στο Μπρούκλιν, αλλά έχασαν από τον καταπληκτικό Κάρις ΛεΒερτ (34π.)
• Οι Σπερς έχοντας 2/2 μετά το restart ελπίζουν για πλέι οφ.
• Φιλαντέλφεια και Ντάλας ψάχνουν ρυθμό, καθώς δεν ξεκίνησαν καλά.
• Σανς και Χιούστον έκαναν μεγάλες νίκες.

Οι αγώνες συνεχίζονται, το ενδιαφέρον ξαναζωντανεύει και τα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι ότι οι παίκτες από τις ομάδες που ΔΕΝ είναι στο Ορλάντο τώρα γκρινιάζουν! Ναι καλά διαβάσατε. Βλέπουν, έστω και με αυτές τις συνθήκες (λόγω της πανδημίας), το πρωτάθλημα να συνεχίζεται, και τον εαυτό τους εκτός του παιχνιδιού και ανεβάζουν σφυγμούς. Αντίθετα, όλοι παραδέχονται, (όπως ο Τζέι Τζέι Ρέντικ) τη συμβολή εξεχουσών προσωπικοτήτων και θεσμικών παραγόντων όπως του Κρις Πολ, προέδρου του NBPA.

Ο Πολ πέρασε άπειρες ώρες, μήνες στο τηλέφωνο, έκανε δεύτερη φύση του το… zoom, εξηγώντας στους παίκτες για το εγχείρημα, που τώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Βλέπετε, κάποιοι δείχνουν και τις ηγετικές ικανότητες που διαθέτουν κι εκτός παρκέ και σέβονται τον θεσμικό ρόλο που κατέχουν.

Καλό απόγευμα με ασφάλεια στις διακοπές σε όλους!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Γαλάνης
Περισσότερα σε Η γωνιά του κόουτς

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…